Новини
28 Вересня 2021
600

Мінцифра обговорила подальшу співпрацю з Facebook: Відкриття офісу в Україні та запуск нових продуктів

Також представників соцмережі запросили відвідати Diia Summit цієї осені в Києві

Президент Володимир Зеленський і віцепрем’єр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у форматі відеозв’язку обговорили співпрацю з головним операційним директором Facebook Шеріл Сендберг і віцепрезидентом Facebook Ніком Клеггом, повідомляє пресслужба Мінцифри. Судячи з фото, опублікованого відомством, у розмові брав участь і глава Офісу президента Андрій Єрмак.

“Основні пункти переговорів — можливість відкриття офісу Facebook в Україні, а також запуск нових продуктів компанії для українських користувачів. Крім цього, президент розповів про ключові досягнення у впровадженні цифровізації та подальші плани”, — йдеться у повідомленні.

“Цифровізація — пріоритет нашої держави. Це одна з крутих реформ, яка активно втілюється. Ми зацифровуємо 100% держпослуг. Це не тільки наше бажання — зробити всі послуги щодо бізнесу та держави доступними й комфортними для людей у цифровому форматі”, — зазначив Зеленський.

Також він запросив представників Facebook відвідати Diia Summit цієї осені в Києві.

“Це було б серйозною підтримкою Діджитал-напрямків в Україні. Ми впевнені, що будемо першими в Європі з реалізації усіх цифрових послуг. Ваш приїзд був би дуже гарним сигналом”, — додав Зеленський.

Зазначається, що Мінцифра співпрацює з Facebook з самого початку свого існування. “Разом ми вже реалізували кілька успішних проєктів. Зокрема, запустили AMBER Alert — систему повідомлень про зникнення дітей”, — додали в міністерстві.

“Ми активно співпрацюємо зі світовими технологічними компаніями. Це Amazon, Microsoft, Apple, Google, Samsung, Lyft і багато інших ІТ-гігантів. Наша мета — не тільки регулярний запуск спільних проєктів, а й поява офіційного представництва Facebook в Україні. Зі свого боку ми готові сприяти виходу компанії на наш ринок. Упевнений, що наша співпраця буде корисною як для України, так і для Facebook”, — заявив Федоров.

Повідомляється, що у співпраці з Facebook Мінцифра також запустила спільний освітній проєкт “Основи використання Facebook і Instagram для розвитку бізнесу онлайн” і SMB Hub Ukraine для малого і середнього бізнесу.

Нагадаємо, за перше півріччя 2021 року Міністерство цифрової трансформації змогло заощадити на державних IT-закупівлях 3 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram