Новини
30 Липня 2021
693

Мінагрополітики звітує: Середня ціна за гектар української землі сягає 40 тисяч гривень

Загальна сума угод становить 210 мільйонів гривень

За 30 днів від старту ринку землі укладено 2901 угоду. При цьому загальна площа проданих ділянок, щодо яких зареєстровано правочини, становить 5324 га, а сума угод — 210 млн грн. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як зазначив міністр Мінагрополітики Роман Лещенко, за перший місяць ринку землі середня ціна за український гектар становить 40 тис. грн. “Наразі найбільше землі придбали у Полтавській, Тернопільській та Кіровоградській областях. Але географія продажів — по всій країні!”, — наголосив він.

Своєю чергою перший заступник Міністра юстиції Євгеній Горовець зазначив, що Мін’юст зі своєї сторони повністю забезпечив усі нормативно-правові передумови для посвідчення нотаріусами договорів відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

“До речі, вже більше ніж 4 тис. нотаріусів мають доступ до Державного земельного кадастру (ДЗК), який необхідний для перевірки дотримання покупцем обмеження щодо площі сільгоспземель “в одних руках”. Загалом же заявки на підключення до ДЗК подали 4255 нотаріусів”, — розповів Євгеній Горовець.

Нагадаємо, з 1 липня 2021 року набрав чинності закон про обіг земель сільськогосподарського призначення, який Верховна рада ухвалила в березні 2020 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram