Новини
21 Жовтня 2019
879

Мільярдер з Одеси потрапив до списку Forbes

Статок Влада Шмуніса складає близько $1,3 мільярда

Уродженець Одеси Влад Шмуніс, який заснував компанію RingCentral, став новим мільярдером за версією журналу Forbes. Це сталося завдяки угоді з компанією Avaya, через що статок Шмуніса досяг $1,3 млрд, повідомляє Forbes.

Після переїзду до Каліфорнії майбутній мільярдер працював в HP і Ampex. У 1993 р. вирішив заснувати бізнес на передачі телефонного сигналу через інтернет. У 1999 р. Влад Шмуніс зі своїм партнером Владом Вендровим створили RingCentral.

Його стартап Ring Zero Systems пропонував виробникам комп’ютерів додаток під систему Windows, що виконував функцію комутатора: приймав і доставляв дзвінки та голосову пошту.

IBM і НP продали понад 20 млн комп’ютерів з RingCentral, пізніше стартап купила Motorola. Шмуніс став мільйонером і топ-менеджером цієї компанії.

На початку жовтня RingCentral оголосив, що стане партнером Avaya на новій хмарній платформі. В рамках угоди стартап Шмуніса виплатить Avaya $500 млн, зокрема аванс у розмірі $375 млн та інвестиції в привілейовані акції в розмірі $125 млн. Угода дасть стартапу доступ до 100 млн користувачів Avaya, що допоможе цій компанії погасити значний борг.

Ціна акцій RingCentral зросла на 28%, ринкова капіталізація компанії вже перевищила $14 млрд. Як пише Forbes, Шмунісу, який є головним виконавчим директором компанії, належить 8,5% акцій. З урахуванням опціонів Forbes оцінив його статки в $1,3 млрд. Співзасновник і технічний директор RingCentral Влад Вендров володіє акціями на суму близько $600 млн.

Нагадаємо, Investory News підготували добірку цікавих історій про найвідоміших інвесторів у світі, одних із найперших у двадцятому сторіччі.

Як відомо, Bloomberg назвав найбагатші сім’ї у світі. За рік загальні статки 25 сімей-мільярдерів зросли на 24%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram