Новини
11 Лютого 2020
783

Милованов: Україна у 2020 році може стати лідером у світі з темпів виробництва курятини

Загальна кількість продукції складе 1,45 мільйона тонн

Україна може стати світовим лідером за темпами зростання виробництва м’яса птиці у 2020 р., повідомляє міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов на своїй сторінці в Facebook з посиланням на прогнози аналітичного агентства Index Mundi.

Зазначається, що темп зростання виробництва курятини в рік виросте на 8,61%. Таким чином, загальна кількість продукції складе 1,45 млн тонн.

За словами міністра, Україна традиційно знаходиться в ТОПі країн-експортерів продукції АПК.

“Ми є найбільшим експортером олії, займаємо другу позицію у світі по експорту ячменя, четверте — по кукурудзі. Входимо у десятку по пшениці, вершковому маслу, насінню олійних. По м’ясу птиці — займаємо сьоме місце”, — додав Милованов.

Як писали раніше Investory News, ввезення на територію Європейського союзу (ЄС) м’яса птиці, м’ясної продукції з птиці й термічно необроблених продуктів з птиці з України тимчасово зупинено. Яйця та яєчна продукція під ці обмеження не підпадають.

Нагадаємо, експорт м’яса та їстівних субпродуктів птиці за 11 місяців 2019 р. досяг $531,7 млн – на 13% більше суми, яку Україні вдалося заробити за аналогічний період минулого року ($471,96 млн).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram