Бiзнес
12 Березня 2020
2 046

Міленіали та зумери виявилися заощадливішими за інші покоління на фоні економічної кризи

Дорослі мілленіали мають досвід після світової економічної кризи 2008 року

Через фінансові побоювання на фоні коронавірусу поведінка міленіалів змінюється більш різко, ніж у будь-якого іншого покоління, заявив гендиректор аналітичної компанії First Insight Лорен Томас.

Епідемія коронавірусу в Китаї уповільнила економіку країни, що позначилося на ситуації у світі. Першими постраждали фондові біржі та сировинні ринки. Деякі аналітики зазначали, що біржі відреагували занадто “істерично” на новини про вірус в Китаї.

Реакція людей, якщо їх розподілити на групи чотирьох поколінь, на таку ситуацію різна. Так, згідно з опитуванням, 54% мілленіалів скасували заплановані витрати через пандемію.

Про скорочення витрат, викликаних коронавірусом, повідомили 40% міленіалів (1982-2003 рр.), 41% зумерів (покоління Z з 2003 р.), 36% представників покоління X (1961-1981 рр.) та 23% бебі-бумерів (1943-1963 рр.).

Як відомо, 9 березня американський промисловий індекс Dow Jones впав на 8%, що стало найбільшим зниженням з 2010 р. Як зазначає Markets Insider, волатильність на фондовому ринку досить висока, щоб викликати рецесію.

Однак згодом американський промисловий індекс Dow Jones підвищився на 1167,14 пункти (4,89%) і встановився на позначці 25 018,16 п. Індекс S&P 500, який включає 500 найбільших компаній, додав 135,67 пункти (4,94%) і опинився на позначці 2882,23 п. Індекс електронної біржі Nasdaq піднявся на 393,58 пункти (4,95%), до 8344,25 п.

Дорослі мілленіали до сих пір оговтуються від світової економічної кризи 2008 р. і намагаються заробити втрачені через рецесію гроші, пояснюють експерти First Insight. Молоді мілленіали, які росли в період відновлення, виявилися вже більш схильні до ризику.

Фінансовий досвід попереднього покоління дав зумерам більш практичний погляд на гроші, кажуть аналітики. Найстаршим зумерам було 11 років, коли почалася криза 2008 р. Вони виросли, спостерігаючи за наслідками рецесії та впливом на своїх батьків. Це змусило їх задуматися про можливі фінансові загрози в майбутньому.

Однак заощаджувати доведеться й так. Адже, як відомо авіакомпанії скасовують рейси всередині країни та в Європу через коронавірус.

Крім того туристична галузь в країнах Євросоюзу продовжує зазнавати збитків через поширення у світі коронавірусу, особливо в Китаї, звідки приїжджало більшість мандрівників. Як повідомив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, тільки в січні втрати склали $1,11 млрд. А в січні мандрівників у країнах Європи стало на 2 мільйони менше.

Також, за прогнозами Всесвітньої ради з туризму та подорожей (WTTC), збитки туристичної галузі від епідемії коронавірусу можуть скласти $22 млрд. Найбільший вплив відчують в Азії, в першу чергу у Китаї, де туризм становить 11% ВВП.

Як відомо, 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про пандемію коронавірусу. За три місяці вірусом заразилися понад 121 тис. осіб по всьому світу. За останні два тижні кількість випадків зараження виросло в 13 разів, а кількість порушених країн — втричі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram