Новини
5 Березня 2021
675

МІД: В Україні планують дозволити подвійне громадянство з країнами Євросоюзу

Список країн залежатиме від деяких критеріїв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про плани дозволити в Україні подвійне громадянство з країнами Євросоюзу, повідомляє Інтрефакс-Україна.

“Що ви побачили в рішенні РНБО? Ви побачили контури позиції держави, яка повинна бути зображена в майбутньому в законодавстві щодо участі осіб з подвійним або множинним громадянством у державному житті України. Політика, яку ми будемо реалізовувати, складається з двох елементів. Ми плануємо дозволити подвійне громадянство з країнами ЄС… і список цих країн буде калібрувати, він буде залежати від деяких критеріїв “, — зазначив Кулеба.

За його словами, таким чином буде можливість тримати ареал української присутності у світі, як одного цілого, і громадянин України, який виїхав на постійне місце проживання, наприклад, в країну ЄС в перспективі зможе стати й громадянином країни ЄС, і залишитися при цьому частиною українського простору, зберегти український паспорт.

При цьому Кулеба підкреслив, що буде встановлена низка обмежень на подвійне громадянство для депутатів парламенту й міністрів. Також не буде дозволено подвійне громадянство з РФ.

Як писали раніше Investory News, в ЄС домовилися залишити межі відкритими всередині блоку з урахуванням продовження боротьби з коронавірусом, але висловилися за впровадження обмежень на несуттєві поїздки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram