Новини
15 Липня 2021
579

Microsoft представила хмарну платформу для підрахунку вуглецевих викидів бізнесу

Також ITігант оголосив про нове екологічне зобов’язання

Microsoft представила хмарну платформу Cloud for Sustainability, яка дозволить компаніям вимірювати й аналізувати власні викиди CO2. Вона розпочне роботу цього року, але пізніше, йдеться в офіційному блозі компанії.

Рішення збирає дані про викиди в конкретному місці у режимі реального часу, прискорює їх інтеграцію, дозволяє формувати звітність і надає персоналізовані поради щодо зниження вуглецевого сліду.

Microsoft запропонувала декілька сценаріїв використання платформи. За допомогою неї IT-директора зможуть скласти звіти про викиди CO2. Компанії зможуть запропонувати клієнтам оцінну шкалу сталого розвитку. Користувачі — точно визначати конкретні джерела викидів, наприклад системи кондиціонування або опалення, й відстежувати, чи досягають вони цілей щодо їх скорочення.

Cloud for Sustainability була створена на базі інших продуктів Microsoft, враховуючи Azure, Dataverse, Power Platform і Power BI. Компанія планує залучити екосистему партнерів для інтеграції спеціалізованих сторонніх додатків, джерел даних і конекторів.

Також Microsoft оголосила про нове екологічне зобов’язання під назвою “100/100/0”. До 2030 року 100% електроспоживання Microsoft протягом 100% часу буде забезпечено безвуглецевою енергією (0% вуглецю).

“Це доповнить теперішні зобов’язання компанії з купівлі відновлюваної енергії для забезпечення роботи дата-центрів, будинків і кампусів. Microsoft вже підписала угоди щодо придбання 5,8 ГВт відновлюваної енергії у 10 країнах у всьому світі”, — йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що Microsoft виплатить співробітникам бонус у $1,5 тис. за роботу в пандемію. На ініціативу піде близько $200 млн — це менше виторгу компанії за два дні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram