Новини
22 Вересня 2020
896

Microsoft оголосила про купівлю розробника та видавця ігор ZeniMax Media

Найпривабливіший актив – Bethesda Softworks, що створила ігри The Elder Scrolls, Wolfenstein і Dishonored

Корпорація Microsoft оголосила про покупку розробника та видавця ігор ZeniMax Media – найпривабливішим активом якого є компанія Bethesda Softworks, що створила такі популярні ігри, як The Elder Scrolls, Wolfenstein і Dishonored, а також останні версії ігор Fallout і Doom, про це йдеться у повідомленні компанії.

Зазначається, що сума угоди складає $7,5 млрд. Угода повинна завершитися в другій половині 2021 року. “Ігри, що випускаються Bethesda Softworks, будуть включені до підписки для відеоігор Xbox Game Pass, що може підвищити її популярність серед геймерів”, – заявили у Microsoft.

У вересні компанія анонсувала вихід нових ігрових консолей Xbox Series X і Xbox Series S – вони з’являться у продажу 10 листопада й коштуватимуть $499 і $299 відповідно. У Bethesda Softworks зазначили, що процес розробки поточних ігор не зміниться.

“Найголовніше – ми все ще Bethesda. Ми працюємо над тими ж іграми, що і вчора, їх роблять ті ж студії, з якими ми працювали роками, та всі ці ігри будуть видані нами”, – зазначив віце-президент з маркетингу Піт Хайнс.

Він упевнений, що обидві компанії мають загальне уявлення про майбутнє. Крім того, гігантські ресурси Microsoft “дозволять Bethesda Softworks робити більш якісні ігри”. “Так, це велика зміна для нас. Але після того, як ми витратимо хвилину на те, щоб усвідомити масштаби цієї угоди, ми продовжимо робити те, що ми знаємо та любимо: створювати чудові ігри. Ми пробуватимемо нове. Ми працюватимемо з тією ж пристрастю, а пристрасть наших фанатів робитиме цей процес ще кращим”, – зазначив Хайнс.

Нагадаємо, на початку червня акції Microsoft Corp, Amazon.com Inc та eBay Inc досягли нових рекордних максимумів закриття на фоні підвищення попиту інвесторів на папери сектора електронної комерції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram