Новини
2 Жовтня 2020
1 044

Microsoft інвестує $500 мільйонів в український IT-ринок

Компанія також планує побудувати в Україні два дата-центри 

Фото: Amy Sacka

Корпорація Microsoft інвестує $500 млн у розвиток хмарних сервісів Microsoft Azure в Україні. Відповідний Меморандум про співпрацю корпорація підписала з Міністерством цифрової трансформації, повідомляє прес-служба Мінціфри на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з інформацією AIN.ua, в рамках договору буде побудовано два дата-центри Microsoft в Україні. Якщо дані будуть зберігатися в Україні, то українські держоргани зможуть користуватися хмарними сервісами корпорації.

Також в рамках договору українські держустанови повинні отримати знижки на використання Microsoft Azure, Office 365 та інших хмарних сервісів. Знижка також буде доступна освітнім та іншим проектам.

На спільному брифінгу з Microsoft глава Мінціфри Михайло Федоров заявив, що уряд розглядає можливість перенести дані сервісу “Дія” 2.0 в хмару Microsoft Azure.

В рамках співпраці з Microsoft до розвитку хмарних сервісів залучать 100 тис. нових IT-фахівців протягом наступних трьох років.

У Microsoft додали, що цей проект дасть Україні економічне зростання і прискорить процес цифрової трансформації.

Microsoft також планує провести в Україні олімпіаду з програмування та навчати студентів користуватися своїм ПО. У корпорації зазначили великий потенціал України.

Нагадаємо, компанія Microsoft заявила про успіх свого проекту Project Natick — підводний дата-центр. Він знаходився на Північних островах і вдруге піднявся повністю неушкоджений з глибини океану.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram