Новини
22 Листопада 2019
1 389

Microsoft дозволили продавати Huawei програмне забезпечення

Міністерство торгівлі США задовольнило запит компанії про видачу ліцензії 

Міністерство торгівлі США надало Microsoft Corporation спеціальну ліцензію, що дозволяє продаж програмного забезпечення китайській телекомунікаційній корпорації Huawei. Йдеться про експорт софта, орієнтованого на “масовий ринок”, повідомляє Reuters.

“20 листопада Мінторг США задовольнив запит Microsoft про видачу ліцензії на експорт Huawei програмного забезпечення для масового ринку. Ми цінуємо прийняті відомством дії у відповідь на наш запит”, — повідомили представники Microsoft.

На цьому тижні представники адміністрації США оголосили про те, що деякі американські компанії зможуть відновити ділові відносини з китайським телекомунікаційним гігантом, який в середині року був включений в так званий “Чорний список” з міркувань національної безпеки.

Міністерство торгівлі підтвердило, що воно почало видавати ліцензії, що дозволяють торгувати з Huawei, деяким компаніям, тим самим розширюючи базу постачальників китайського виробника і вносячи деяку ясність в тривалу ситуацію, пов’язану із забороною на співпрацю з Huawei.

Не так давно один із чиновників розповів про те, що в Міністерство торгівлі надійшло близько 300 заявок на отримання ліцензії, майже половина з яких вже була оброблена. Також, приблизно половина з них або чверть від загальної кількості схвалені, а інші були відхилені.

Залишається незрозумілим, які саме продукти були схвалені для експорту компанії Huawei, яка є найбільшим виробником телекомунікаційного устаткування і другим за величиною постачальником смартфонів.

Джерело, знайоме з ситуацією, заявило про те, що були схвалені ліцензії на постачання деяких компонентів для смартфонів, а також неелектронних складових.

Ймовірно, Huawei найбільше цікавить відновлення співпраці з Google, пише агенція, оскільки в даний час нові смартфони компанії не можуть використовувати сервіси та фірмові програми американської компанії, що істотно ускладнює їх просування за межами Китаю.

Нагадаємо, виручка корпорації Huawei від продажів з січня по вересень поточного року зросла на 24,4%, до 610,8 млрд юанів ($85,6 млрд у курсу на кінець вересня). Компанія продала 185 млн смартфонів, що на 26% більше, ніж за той самий період у 2018 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram