Новини
19 Березня 2019
1 099

Метро на Виноградар та Троєщину: З’явилися деталі й терміни

В грудні 2021 р. планується відкриття двох станцій метрополітену

Нові станції метрополітену в мікрорайоні Виноградар стануть продовженням Сирецько-Печерської гілки. У рамках першої черги робіт на ділянці майже в 4 км передбачається будівництво двох станцій – “Мостицька” та “Проспект Правди”. Також планується відгалуження в бік станції “Виноградар” для подальшого продовження лінії. Що стосується будівництва метрополітену в лівобережному мікрорайоні Троєщина – конкретного рішення поки не має, повідомляє Interfax.

Як зазначив мер Києва Віталій Кличко, без будівництва мосту не може бути й мови про початок роботи над метрополітеном у напрямку Троєщини.

“Це питання 4-5 років при наявності фінансування”, – зазначив він.

Що стосується будівництва метро на правому березі Києва, то тут вперше використають технологію вертикальних тунелів. Станція “Мостицька” будуватиметься як станція глибокого закладання. “Проспект Правди” і наступні – відкритим способом як неглибокі.

Нагадаємо, що договір про укладання робіт з продовження будівництва метрополітену на Виноградарі було укладено в листопаді 2018 р. між Київським метрополітеном та переможцем тендеру на ProZorro – АТ “Київметробуд”. Бюджет будівельних робіт складе 5,993 млрд грн. Роботи триватимуть до 2021 р. У той же час будівництво Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену передбачає створення лінії Кільцевої дороги на житловий масив Вигурівщина-Троєщина з двома електродепо.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram