Новини
23 Жовтня 2020
986

“Метінвест” збільшив до 97,01% пряму частку у Дніпровському коксохімічному заводі

Акції у міноритаріїв будуть викуплені за процедурою squeeze-out

Metinvest B.V. (Нідерланди), материнська компанія групи “Метінвест”, оголосила про досягнення пакету акцій, що домінує у ПрАТ “Дніпровський коксохімічний завод” (ДКХЗ). Компанія має намір викупити акції, що залишаються у міноритаріїв у рамках процедури squeeze-out, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з інформацією Дніпровського заводу, емітент отримав 21 жовтня повідомлення від компанії Metinvest B.V. про досягнення домінуючого контрольного пакета акцій у підприємстві.

При цьому уточнюється, що “Пряма частка Metinvest B.V. зросла з 73,37% (500 млн 623,051 тис. штук акцій) до 97,01%. “Сукупне володіння “Метінвестом” акцій у ДКХЗ (з афілійованою компанією Barlenco Ltd (Кіпр), яка володіє ще 2,09% акцій підприємства) досягло 99,1%”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що акції будуть викуповуватися за ціною 1,62 грн за одну просту акцію. Про пропозицію викупити у міноритаріїв ДКХЗ акції у рамках процедури sell-out (викуп на вимогу міноритарія на підставі ст. 68 і 69 закону “Про акціонерні товариства”) Metinvest B.V оголосив у квітні 2019 року.

У середині березня 2020 року було оголошено про завершення угоди з придбання частки Дніпровського коксохімічного заводу.

Група “Метінвест” ще у 2014 році направила заявку в Антимонопольний комітет України (АМКУ) на придбання контрольного пакета акцій ДКХЗ.

“Близько року тому АМКУ схвалив цю угоду з урахуванням ряду обмежень. До цього “Метінвест” отримав ряд дозволів антимонопольних органів інших країн на придбання даного підприємства”, – зазначає видання.

За даними НДУ на II квартал 2020 року, компанії Мisandaiko Holdings Ltd. (Кіпр) належало 23,6384% статутного капіталу, Metinvest B.V. – 70,9153%. Статутний капітал ПрАТ становить 170,584 млн грн.

Нагадаємо, у жовтні минулого року група “Метінвест” завершила операцію з розміщення двох випусків нових євробондів і викупу частини облігацій з погашенням у 2023 р., у результаті якої залучила $350 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram