Новини
26 Січня 2022
773

Meta вирішила згорнути свій криптовалютний проєкт

Представники компанії шукають відповідні вакансії для розподілу працівників за іншими проєктами

Проєкт Meta (колишньої Facebook) зі створення криптовалюти Diem, раніше відомої як Libra, виявився невдалим. Згідно з даними Bloomberg, некомерційна організація Diem Association (колишня назва — Libra Association), створена Facebook для розробки платіжної системи на основі блокчейну, “вивчає можливість продажу своїх активів як спосіб повернути капітал своїм членам-інвесторам”.

За словами джерел, Diem Association обговорює з інвестиційними банкірами варіанти продажу своєї інтелектуальної власності. Також представники компанії шукають відповідні вакансії для розподілу працівників за іншими проєктами.

Повідомленню про те, що Diem обговорює варіанти продажу активів, передувала хвиля звільнень. Наприкінці листопада 2021 року її покинув голова платіжного підрозділу Meta Девід Маркус. Саме він захищав криптопроєкт компанії перед Сенатом США та займався розвитком розробленого їй цифрового гаманця Novi.

Звільненням своєю чергою передувала хвиля критики криптопроєкту. Наприклад, наприкінці жовтня 2021 року демократи вимагали від представників організації згорнути Novi та Diem.

Як пише Bloomberg, Федеральна резервна система США “завдала останнього удару” по проєкту, вчинивши тиск на Silvergate, банківського партнера Diem Association, який співпрацював з асоціацією минулого року з метою запуску цифрової валюти.

Представник Diem Association Майкл Кріттенден сказав The Verge, що публікація Bloomberg містить деякі фактичні помилки, але відмовився від подальших коментарів з цього приводу.

Якщо Diem справді продає свої активи, це поганий знак для проєкту Meta, пише видання. Згідно з початковим задумом, Libra мала бути забезпечена декількома валютами, але регулятори виступили проти цієї ідеї. Тоді було вирішено прив’язати токен Diem до долара США, однак це рішення не знайшло підтримки у регулюючих органів.

Минулої осені Facebook запустила пілотний проєкт криптовалютного гаманця Novi, раніше відомого як Calibra, який був задуманий для токена Diem. Однак гаманець підтримує інший стейблкоін — Pax Dollar.

Джек Дорсі, засновник Twitter і Block (колишньої Square), яка нещодавно вирішила зайнятися майнінгом біткоїну, повідомила новину Bloomberg, написавши: “carpe diem”.

Нагадаємо, американський сервіс Glassdoor оновив свій щорічний рейтинг Best place for work 2022. Компанія Meta (Facebook) показала найгірший результат за 12 років перебування у рейтингу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram