Новини
9 Липня 2019
808

МЕРТ пропонує збільшити в 10 разів фінзабезпечення туроператорів

Міністерство економічного розвитку та торгівлі хоче закріпити нові штрафи для порушників туристичного законодавства

Міністерство економічного розвитку та торгівлі оприлюднило законопроект згідно з яким пропонує збільшити фінансове забезпечення туроператорів у 10 разів і ввести штрафи за незаконне використання категорій готелями.

Згідно з документом, сума фінансового забезпечення туроператора має становити: “не менше 5% від річного обсягу продажів за попередній рік, але не менше €200 тис. для оператора, що пропонує послуги виїзного туризму (проти €20 тис. в чинному законодавстві); не менше €100 тис. для туроператорів в’їзного та внутрішнього туризму (проти €10 тис.); не менше €50 тис. для операторів внутрішнього туризму”.

Щодо фінансового забезпечення турагента, воно має становити “не менше 5% від річного обсягу продажів, але не менше €20 тис.”.

Розмір гарантії для новостворених туроператорів дорівнює нижньому порогу в залежності від обраного виду туризму, або €10 тис. для турагента.

МЕРТ також пропонує закріпити штрафи для порушників туристичного законодавства.

Зокрема, за незаконне використання категорій об’єктів турінфраструктури і незабезпечення в’їзду-виїзду туриста згідно з договором каратиметься штрафом у 100-500 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, а при повторному порушенні протягом року – 800-1000.

У документі також наведені деталі і умови укладення договорів про туробслуговування, визначається поняття “бездоганна ділова репутація керівника туроператора”.

Крім того, в проект закону додані норми про відповідність будівель готелів держбуднормам. Так, не менше 10% номерного фонду повинні бути пристосовані для осіб із інвалідністю та маломобільних груп населення.

Як зазначено в документі, законопроект розроблений із метою інтеграції національної турсфери у європейську.

Раніше Investory News повідомляли, що послугами українських туроператорів у 2018 році скористалося понад 3,4 млн чоловік, а Airbnb трансформується у туристичну агенцію.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram