Новини
28 Серпня 2020
1 017

Mercedes досягне до 2040 року вуглецевої нейтральності

Amazon замовила 1800 електричних фургонів Mercedes-Benz

Фото: Diamler

Німецький автовиробник Mercedes-Benz, що належить Daimler AG, взяв на себе зобов’язання досягти до 2040 р. вуглецевої нейтральності своєї діяльності, повідомила прес-служба компанії.

Компанія приєдналася до ініціативи The Climate Pledge, проголошеної Amazon минулого року. Учасники ініціативи планують вийти на нульові викиди до 2040 р., розраховуючи таким чином досягти цілей Паризької кліматичної угоди на десять років раніше терміну.

У заяві йдеться, що компанія поки оцінює, як нейтралізувати викиди вуглецю на своїх підприємствах.

Автовиробник раніше повідомляв, що менш ніж через два десятиліття у нього буде новий вуглецево-нейтральний парк легкових автомобілів, а наприкінці поточного року він виведе на ринок п’ять повністю електричних моделей і понад 20 моделей з гібридними силовими установками.

Також у п’ятницю, 28 серпня, стало відомо, що Amazon замовила у Mercedes 1,8 тис. електричних фургонів eSprinter і eVito для свого європейського парку доставки. На сьогодні це найбільше замовлення на електромобілі Mercedes, зазначає MarketWatch.

Представник Amazon повідомила, що більшість електромобілів надійдуть в експлуатацію вже в цьому році, не надавши інших подробиць. Фінансові деталі угоди також не розкриваються.

Нагадаємо, Microsoft Corp створила коаліцію Transform to Net Zero спільно з такими світовими компаніями як Mercedes-Benz, Nike Inc, Starbucks Corp, Unilever, Danone, A.P. Moeller-Maersk, Natura&Co. і Wipro, щоб надати допомогу світовому бізнесу в переході до нульового рівня шкідливих викидів.

Раніше Investory News писали, що суд німецького міста Мангейм прийняв сторону Nokia в суперечці з Daimler з приводу автомобілів Mercedes. Багаторічний розгляд справи стосувався використання технологій мобільного зв’язку в автомобілях.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram