Новини
11 Квітня 2019
944

Менше викидів, менше податків: У США придумали новий закон для GM і Tesla

Акції General Motors і Tesla виросли на 0,2% і 1% відповідно

Група законодавців у США представила проект закону, що передбачає збільшення податкової знижки на електромобілі на 400 тис. авто на одного виробника. Можливо, такой крок дозволить швидше виплатити існуючий кредит Tesla і Генерал General Motors (GM), повідомляє Reuters.

Також цей законопроект може підняти продажі електромобілів для автовиробників, які витратили десятки мільярдів доларів, щоб відповідати глобальним вимогам щодо шкідливих викидів.

За даними агентств, акції GM і Tesla після такої новини виросли на 0,2% і 1% відповідно.

У General Motors заявили, що не планують знижувати ціну на свій електричний хетчбек Chevrolet Bolt EV після того, як федеральний податковий кредит скоротився вдвічі, до $3,75 тис. з 1 квітня 2019 р.

Chevrolet Bolt EV

У січні цього року Tesla знизила ціни на свої електромобілі на $2 тис. після того, як податковий кредит на електромобілі компанії впав з $7,5 тис. до $3,75 тис., коли вони досягли позначки продажів в 200 тис. електромобілів.

Податковий кредит GM знову буде скорочений в жовтні до $1,975 тис.і повністю припинитися до квітня 2020 р., а кредит Tesla до $1,875 тис. – в липні і повністю закінчується в кінці цього року.

Законопроект, що отримав назву “Закон про просування Америки”, надасть кожному автовиробникові податковий кредит в розмірі $7 тис. на додаткові 400 тис. автомобілів на додаток до існуючих 200 тис. транспортних засобів, які мають право на податкові пільги в розмірі $7,5 тис. Це скоротить графік поетапного скорочення терміну виплати кредитів з 15 до 9 місяців.

Законопроект також продовжить термін дії кредиту на водневі паливні елементи до 2028 р. Передбачається, що цей рахунок буде коштувати $11,4 млрд, з яких майже $91 млн будуть спрямовані на продовження податкового кредиту на EV.

Tesla Model 3

Ця пропозиція має сильну підтримку з боку автовиробників і екологічних організацій, але зіткнеться з протидією.

Минулого місяця Білий дім запропонував негайно скасувати податковий кредит в розмірі $7500, що заощадить уряду США $2,5 млрд протягом десяти років.

Сенатор Джон Баррассо, республіканець, який очолює Комітет з питань довкілля та громадських робіт, в лютому запропонував законопроект про припинення кредиту і накладення плати за користування дорогами на електромобілях для оплати ремонту доріг.

Законопроект підтриманий такими великими автовиробниками, як GM, Tesla, Toyota Motor Corp, Ford Motor Co, Fiat Chrysler Automobiles NV, Honda Motor Co, BMW AG, Nissan Motor Co і Volkswagen AG.

Як відомо, Tesla допомогла Fiat Chrysler підготуватися до нових правил ЄС. Компанії уклали угоду: відтепер викиди їх автомобілів оцінюватимуться в сукупності.

Зазначимо також, зо з початку року в Україні попит на електромобілі зріс на 71%. За перший квартал 2019 року український парк електромобілів поповнився на 1276 одиниць.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram