Новини
3 Березня 2020
1 263

“Менеджер століття”: Помер колишній СЕО General Electric Джек Велч

Йому вдалося врятувати концерн від розорення та підняти його вартість у понад 30 разів

Американський підприємець, колишній генеральний директор компанії General Electric Джек Велч помер 1 березня на 85-му році життя, повідомляє CNBC.

Велч розпочинав свою кар’єру в General Electric з посади інженера у 1960 році. З 1981 по 2001 рік він очолював найбільший машинобудівний концерн США. “Під його керівництвом капіталізація компанії зросла з $12 млрд до $410 млрд”, – пише видання.

Завдяки управлінським навичкам й енергійності за ним закріпилося прізвисько “менеджер століття”.  Велчу вдалося вивести General Electric з кризи, в яку потрапило багато американських промислових гігантів, наприклад Ford.

Однак за масові звільнення, які він проводив заради оптимізації витрат, його також назвали “нейтронний Джек” – за аналогією з нейтронною бомбою, яка вбиває людей і залишає цілими будівлі та техніку.

“Велч дійсно упорядкував неефективну бюрократію концерну, звільнив частину рядових співробітників, позбувся збиткових активів і набув перспективних. У результаті General Electric перестала бути тільки машинобудівною корпорацією й тепер спеціалізується також на фінансових послугах і консалтингу”, – зазначає видання.

І додає, що після того як Велч покинув пост глави General Electric, він займався благодійністю, писав книги, а також виступав перед студентами найбільших університетів США.

“У 2009 році Велч заснував Інститут управління – приватний навчальний заклад при онлайн-університеті Страйера, який має його ім’я”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що у General Electric оголосили про плани продати свою частку в понад 100 проєктів, у які свого часу GE Ventures інвестував близько $3,5 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram