12 Липня 2020

Пухнаста коштовність: Добірка найдорожчих кішок світу

Investory News пропонують ознайомитися з найдорожчими породами кішок, які існують на сьогодні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Джерело: відкриті дані

САВАННА — найдорожча з порід кішок, виведена шляхом гібридизації африканського сервала та домашньої кішки. Порода виведена в США на початку 1980-х рр. Їх вага може досягати 15 кг, а висота — 60 см, що робить їх найбільшою породою домашніх кішок. Відмінні риси — довгі ноги, довгасте струнке тіло, великі чашоподібні вуха, що дісталися від диких предків, а також густа шерсть плямистого забарвлення. Савани відомі своїм високим рівнем інтелекту, спокійним характером, допитливістю й активністю. Вартість кошенят від $4 до $22 тис.

ЧАУЗІ — порода була виведена шляхом схрещування домашньої абіссінської кішки та дикої африканської (болотна рись) у США в кінці 60-х років. Середня вага дорослих особин коливається від 4 до 8 кг. Чаузі — стрункі, витончені короткошерсті кішки з довгими ногами та великими вухами. Їх можна схарактеризувати як розумних та активних. Вартість кошенят становить $8-10 тис.

КАО-МАНІ — порода кішок тайського походження, має давній родовід, що налічує кілька століть. У стародавньому Сіамі као-мані жили тільки в королівських сім'ях, і вважалися символом удачі, довголіття й багатства. Головна відмінна риса цієї кішки — білосніжна гладка шерсть і виразні очі, які можуть бути жовтими, блакитними або різнокольоровими. Као-мані мають репутацію комунікабельних, розумних та активних. Ціна на кошеня $7-10 тис.

САФАРІ — рідкісна гібридна порода кішок, що виникла в результаті схрещування звичайної домашньої кішки та південноамериканського дикого кота Жоффруа. Виведені на початку 1970-х років в США. Дорослі особини в середньому важать 11 кг. Вони володіють доброзичливим та урівноваженим характером, неймовірно інтелектуальні та енергійні. Вартість кішок $4-8 тис.

БЕНГАЛЬСЬКА КІШКА — гібридна порода, виведена в 1980-х роках в США в результаті схрещування азійської леопардової кішки з домашньою. Її головна перевага — розкішна густа шерсть леопардового забарвлення. Вага дорослої особини становить 4-8 кг. Представники цієї породи дуже товариські та потребують постійної присутності людини. Ціна бенгальської кішки $1-4 тис.

АМЕРИКАНСЬКИЙ КЕРЛ — найбільш рідкісна порода. Вперше знайдена в Каліфорнії в 1981 р. Прославилася вона своїми незвичайними вухами, які загорнуті назад, немов маленькі ріжки. Кішки цієї породи дуже інтелігентні, цікаві, доброзичливі та грайливі. Ціна кошеня цієї породи $1-3 тис.

ТОЙГЕР — велика порода кішок, своїм зовнішнім виглядом нагадує тигрів, була виведена в США в 1993 р. Порода іграшкових тигрів була розроблена для того, щоб надихнути людей дбати про збереження тигрів. Середня вага дорослої особини становить 7-10 кг. Тойгер володіє спокійним темпераментом, інтелігентний та легко піддається навчанню. Вартість міні тигра від $500 до $3 тис.

ЕЛЬФ — молода порода кішок, перші представники якої були виведені в США у 2006 р. У селекційній роботі брали участь американські керли та канадські сфінкси, в результаті чого виникла незвичайна порода безшерстих кішок із загнутими вперед вухами. Ельфи дуже доброзичливі, розумні, пустотливі, товариські, допитливі та віддані створіння. Ціна кошеняти $2 тис.

СЕРЕНГЕТІ — порода домашніх кішок, виведена у 1994 р. в Каліфорнії в результаті схрещування бенгальської та орієнтальної кішок. Середня вага серенгеті становить 8-12 кг. Вони мають міцну статуру, великі вуха, плямисте забарвлення та дуже довгі ноги. Їх можна схарактеризувати як витончених, рухливих, грайливих тварин. Вартість представників цієї породи коливається від $600 до $2 тис.

РОСІЙСЬКА ГОЛУБА — одна з найпопулярніших порід короткошерстих кішок. Відома ще з часів древніх слов'ян. Головна відмінна риса породи — коротка шерсть блакитного кольору з красивим сріблястим відливом. Російські блакитні — добрі, слухняні, миролюбні кішки, але іноді можуть бути впертими та волелюбними. Повір'я говорить, що вони приносять у будинок добробут і щастя. Придбати талісман можна за ціною від $400 до $2 тис.

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram