5 Липня 2020

IN BEST: Найдорожчі світильники світу

Investory News пропонують ознайомитися з найдорожчими освітлювальними приладами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Джерело: відкриті дані

TIFFANY PINK LOTUS LAMP. Лампи Тіффані майстерно зроблені та надзвичайно рідкісні. Продана на аукціоні Christie's в Нью-Йорку 12 грудня 1997 року Pink Lotus виготовлена з 2000 шматочків скла ручної роботи. Це не просто джерело світла, а справжній витвір мистецтва. Вартість лампи $2,8 млн

KUWAITI MALL CHANDELIER була довгий час найдорожчою люстрою на Близькому Сході. Розташовувалася у торговельному центрі Кувейту. Але цей витвір мистецтва був знищений. Невдоволений підліток кинув в неї своє взуття, люстра впала на підлогу та розбилася. Вартість знищеної красуні — $1,8 млн

TIFFANY WISTERIA LAMP — ще один витвір від Тіффані. У 2010 році на торгах Sotherby's її продали за $1,565 млн

ЛЮСТРА SALVIATI. Ця кришталева люстра, створена італійським дизайнером Джуліо Сальвіаті (Giulio Salviati). Вона готична, але елегантна. Була виготовлена в XIX ст. та є єдиною у своєму роді. Експерти її оцінюють у понад $1 млн

DAUM CRYSTAL CHANDELIER — унікальна, модерністська кришталева люстра. Французькі дизайнери майстерно переплели 448 троянд. Вартість шедевру — $680 тис.

GENOESE CRYSTAL CHANDELIERS — дві люстри з позолоченого металу та кришталю створені майстрами Генуї у XVIII ст. На аукціоні Sotheby's у Парижі були продані за — $677,2 тис.

TIFFANY TRUMPET CREEPER — настільна лампа була виготовлена у 1910 році з бронзи та запатентованого скла Tavany Favrile. Нещодавно з аукціону її було продано за $600 тис.

GILTWOOD TORCHÈRES — зроблені на замовлення репліки, виконані як факсиміле факелів на замовлення Людовика XV у 1770 році для маскарадного балу. Вони виготовлені з позолоченої деревини та бронзи, мають висоту понад 308 см. Оцінювальна вартість понад $400 тис.

SABINO ART DECO WALL SCONCES. Художник Маріус-Ернест Сабіно (Marius-Ernest Sabino) отримав Орден Почесного легіону за внесок у французьке мистецтво. Ця елегантна пара настінних бра у стилі ар-деко коштувала $350 тис.

TALAVERA CERAMIC CEILING LAMP — люстра створена з кераміки у XVIII ст. в Іспанії. Дизайн виконано у природних мотивах. Цей антикваріат коштує $266 тис.

BACCARAT SOLSTICE COMETE CHANDELIER у висоту 213 см та шириною 152 см. Ця найдорожча люстра, створена французькими дизайнерами Baccarat, складається більш ніж із 1800 кришталевих елементів, зроблених вручну. Коштує красуня — $170 тис.

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram