28 Червня 2020

IN BEST: Найдорожче хутро світу

Investory News пропонують ознайомитися з найбільш цінним хутром.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Джерело: відкриті дані

Хутро вікуньї — найдорожче у світі хутро. Тварина мешкає в Перу та належить до роду лам. Шерсть даної тварини високо цінується за свої чудові властивості: вона дуже м'яка, густа, тонка і при цьому відмінно оберігає від холоду. Шуби з хутра вікуньї виготовляють вкрай рідко та коштують вони від €300 тис. до €1 млн, в основному з неї виробляють високоякісну вовняну тканину, метр якої оцінюється в $3-5 тис. Що стосується видобутку хутра, то зазвичай тваринку стрижуть

Хутро соболя — наступне найцінніше хутро. Це символ достатку і розкоші. Хутро соболя має статус кращого хутра у світі, завдяки своїй густоті, високій якості та, в цілому, респектабельному зовнішньому вигляду. У зв'язку з тим, що забарвлення шерсті цього звіра на диво красиве, то при пошитті хутряних виробів шкурки його використовуються виключно в натуральному вигляді. Найціннішим є баргузинський соболь. В середньому, шуба з соболиного хутра коштує від €40 до €50 тис., в той час як розкішне манто може обійтися навіть у €230 тис.

Хутро рисі — одне з найбільш рідкісних, що й обумовлює його дорожнечу. Також воно має неповторної краси забарвлення. Правда, цінність представляє тільки біле черевце рисі, при цьому найдорожчим вважається хутро рисі з яскраво вираженими чорними плямами. Шуба з хутра рисі коштує від $45 до $230 тис. Хоча зазвичай рись використовують, як декор на виробах з більш бюджетного хутра

Хутро шиншили — це матеріал, який високо оцінюється світовими експертами. Воно відрізняється феноменальною щільністю, легкістю та шовковистістю. З однієї волосяної цибулини у шиншил, які мешкають у Південній Америці, виростає 60-80 волосків, в той час як в інших хутрових тільки один. Така густота виключає можливість появи паразитів, властивих іншим гризунам. Унікальний за будовою волосяний покрив являє собою шар ніжного і пружного пуху товщиною до 3 см. Забарвлення хутра шиншили має дуже гарні відтінки: темно-сіра спинка плавно переходить в блакитно-димчасті боки та біле черевце. Сьогодні вартість шуби з шиншили може коливатися від $20 до $200 тис.

Хутро норки — це матеріал, який, на сьогодні має найбільший попит. Зазвичай його позиціюють, як ідеальний по співвідношенню "ціна-якість". Мода на даний тип матеріалу була введена голлівудськими зірками в 30-х роках XX ст. Шовковистий та м'який хутряний покрив з густою підпушкою вирізняється легкістю, високою стійкістю, практичністю та зберігає відмінний вигляд дуже довгий час. Останнім часом хутро норки піддається всіляким експериментам: її фарбують в найрізноманітніші кольори, обробляють лазером, стрижуть, вищипують, відбілюють та поєднують з різними матеріалами. Вартість шуби може варіюватися від $4 тис. до $15 тис.

Хутро куниці — матеріал з давньою історією, за зовнішнім виглядом дуже нагадує соболине хутро, але з трохи меншою густотою. Кольорова палітра забарвлення дуже багата — від сіро-димчастого до насичено-коричневого. Волосяний покрив куниці має густий підшерсток та довгий ворс. Особливо цінуються шкурки, здобуті взимку, оскільки в цей період хутро найбільш густе, довге та красиве. Головна особливість даного хутра — гіпоалергенність. Вироби з куниці в середньому оцінюються в $3-$7 тис.

Хутро песця — популярний в елітних колах суспільства матеріал. В природі песець може мати два забарвлення: блакитне та біле, причому перший тип зустрічається набагато рідше, ніж другий, що позначається на його вартості. Блакитним називається хутро кольору похмурого неба різного ступеня насиченості. Песці світло-блакитного забарвлення мають густе волосся з білим кольором біля основи та блакитним закінченням, що надає загальній картині ефекту блакитної вуалі. Хутро песця дуже тепле, комфортне та пишне, тому дизайнери часто зупиняють свій вибір на ньому для створення розкішних моделей, вартість яких в середньому коливається в межах $2-$6 ​​тис.

Хутро горностая — воістину королівське хутро, з давніх-давен прикрашає вбрання офіційних королівських та державних осіб. Забарвлення тварин залежить не тільки від спадкових факторів, а й від місця мешкання. На зимовий період в біле хутро вбираються тільки горностаї, що населяють холодні краї, наприклад, Сибір, Канаду, Лапландію. За свою м'якість і білосніжність горностай завжди выдносився до елітних матеріалів, хоча він найменш зносостійкий. Придбати шубу з горностая можна за $2-$5 тис.

Хутро чорно-бурої лисиці (чорнобурка) — матеріал густий, довгий, пишний і, головне, дуже теплий. Крім того, вироби з даного хутряного матеріалу характеризуються високою зносостійкістю. Відтінки хутра можуть мати кілька варіацій: від світлого з темними ворсинками до глибокого темного з сірою основою та чорними вкрапленнями. Вартість шуби з чорнобурки в середньому коливається від $1 тис. до $3 тис.

Хутро бобра — на сьогодні це один із найпопулярніших матеріалів, який активно використовується для пошиття елітних хутряних виробів. У бобрового хутра дуже багато переваг. Воно прекрасно сідає по фігурі, захищає від холоду, вирізняється м'якістю, пластичністю, вологостійкістю, а особливо практичністю, адже середня тривалість використання — 18 сезонів. Кольорова палітра варіюється в межах коричневої гами від світлих до темніших і навіть чорних відтінків з характерними переходами. Вартість таких хутряних виробів $1-$2,5 тис.

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram