Новини
21 Травня 2021
1 034

McDonald’s отримав позов на $10 мільярдів через расову дискримінацію

Компанія планує збільшити свої витрати на рекламу в американських ЗМІ, що належать чорношкірим

Дві компанії, що належать медіа підприємцю Байрону Аллену, у четвер, 20 травня, подали позов на суму не менше ніж $10 мільярдів проти McDonald’s Corp. Вони звинуватили мережу ресторанів швидкого харчування у расовій дискримінації за недостатню кількість реклами в ЗМІ, що належить чорношкірим, повідомляє Reuters.

У позові, поданому до Вищого суду округу Лос-Анджелес, йдеться, що McDonald’s порушила федеральний закон і закон штату про громадянські права, продемонструвавши “расову неприязнь і расові стереотипи” під час розподілу рекламних засобів.

Згідно з позовом, McDonald’s відмовилася розміщувати рекламу через компанію Аллена Entertainment Studios Networks, що володіє декількома каналами про стиль життя та його Weather Group, якій належить канал The Weather Channel.

У позові йдеться, що чорношкірі становлять близько 40% клієнтів McDonald’s, але компанія виділила менше ніж $5 млн зі свого рекламного бюджету у $1,6 млрд у США 2019 року на рекламу у ЗМІ, що належить чорношкірим.

“McDonald’s, як і більша частина корпоративної Америки у наші дні, публічно заявляє про свою прихильність різноманіттю й інклюзивності, але це не більше ніж порожня риторика”, — йдеться у позові.

Аллен подав позов у той самий день, коли McDonald’s повідомила, що до 2024 року збільшить свої витрати на рекламу в американських ЗМІ, що належать чорношкірим, до 5% з 2%, а також наростить витрати на платформи, що належать латиноамериканцям, азійцям, жінкам і LGBTQ.

Компанія повідомила, що “розгляне позов Аллена та надасть відповідь на нього відповідним чином”.

Нагадаємо, минулого року McDonald’s втратив 22% світових продажів. Найгірша ситуація спостерігалася на закордонних ринках — у Франції, Італії, Іспанії, які повністю закрили ресторани.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram