Новини
6 Квітня 2023
379

Матеуш Моравецький закликав не дати кремлю розсварити Україну та Польщу

Спецслужби на усіх рівнях намагаються протидіяти російській пропаганді

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав земляків не вестися на російську пропаганду, яка націлена на те, щоб українські та польські народи розсварилися, пише Укрінформ.

Таку заяву Моравецький зробив під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Варшаві.

“кремль розраховує напевно, що Польща та Україна посваряться. І тому я також закликаю вас, мої земляки: будьте уважні та обережні, не зважайте на цю російську шкідливу пропаганду. Не можна дозволити їм нас розділити. Сьогодні українські військові виборюють українську та нашу свободу”, — сказав глава польського уряду.

За його словами, Польща також є “об’єктом атак російських шпигунів, тролів, інтернет-ферм та фейкових новин на усіх можливих рівнях”. Він додав, що спецслужби “на усіх можливих рівнях працюють, щоб цьому протидіяти”. Так, нещодавно викрили мережу російських агентів.

Моравецький наголосив, що Польща — “це справжня братня країна для України”. “Польща першою попереджала про росію, перша підтримала Україну і перша хоче брати участь у відбудові України”, — додав він.

Раніше Investory News писали, що поляки дедалі більше симпатизують українцям. Крім того за останній рік “радикально” погіршилося ставлення до росіян.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram