Новини
11 Лютого 2021
867

Mastercard дозволить здійснювати операції за допомогою криптовалюти

Конкретний перелік цифрової валюти поки не розголошується

Американська компанія Mastercard дозволить здійснювати операції за допомогою певних криптовалют, йдеться в заяві виконавчого віце-президента компанії з цифрових активів, блокчейн-технологій і партнерства Раджа Дамодарана.

“Цього року Mastercard почне підтримувати певні криптовалюти безпосередньо в нашій мережі. Це велика зміна, яка потребує багато роботи”, — заявив він.

За словами пана Дамодарана, компанія планує ретельно підходити до вибору криптовалюти, операції з якими будуть підтримуватися. З якими саме криптовалютами буде працювати Mastercard, поки не повідомляється.

“Також Mastercard активно взаємодіє з декількома великими центральними банками світу, оскільки вони розглядають плани з запуску нових цифрових валют, які отримали назву CBDC (цифрова валюта центрального банку), щоб запропонувати своїм громадянам новий спосіб оплати”, — додав він.

Останні кілька днів найпоширеніша криптовалюта — біткоїн — побила кілька історичних рекордів. Зараз вона коштує понад $48 тис. Вартість біткоїнів зросла на новинах про те, що Tesla інвестувала в цю криптовалюту близько $1,5 млрд. 8 лютого наплив охочих купити криптовалюту привів до двогодинних проблем у роботі найбільшої криптобіржі Binance.

А от згідно з дослідженням вчених з Кембридзького університету, майнінг (видобуток) біткоїна вимагає більше електроенергії, ніж споживає вся Аргентина і майже стільки ж, скільки споживає Україна.

Вчені зазначають, що в цілому транзакції, пов’язані з біткоїном, споживають близько 121,36 теравата. Це більше, ніж споживає Аргентина (121 ТВт-год), Нідерланди (108,8 ТВт-год) або Об’єднані Арабські Емірати (113,20 ТВт-год).

Числові дані по Україні в інфографіку не були надані, але біткоїн знаходиться через одну сходинку від України, між Норвегією та Аргентиною. Норвегія споживає 122,2 теравата електроенергії на рік.

Згідно з підрахунками, енергії, яку витрачають на майнінг біткоїна, досить, щоб живити всі електрочайники у Великій Британії протягом 27 років.

Нагадаємо, подорожчання біткоїну виявилося шкідливим для навколишнього середовища, оскільки майнінг криптовалюти залишає за собою великий вуглецевий слід.

Як писали раніше Investory News, через брак дискретних відеокарт на ринку китайські майнери почали збирати ферми з ноутбуків на базі відеокарт GeForce RTX 30. За рік на такому ноутбуці вийде добути понад $4 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram