Драйв
28 Листопада 2021
1 911

Масове видовище: Найпопулярніші серіали, які найбільше переглядають на стримінгових сервісах

“Бріджертони”, “Тед Лассо” й не тільки — прем’єри щораз більше тішать глядачів

На Netflix 19 листопада стартував південнокорейський мінісеріал “Поклик пекла” (Hellbound). Він став найпопулярнішим проєктом на стримінговому сервісі, і випередив хіт Netflix — “Гру в кальмара”. Через добу після виходу “Поклик пекла” очолив рейтинги більш ніж у 80 країнах.

Пропонуємо ознайомитися з добіркою телешоу, які наразі займають перші рядки у рейтингах переглядів головних серіальних платформ.

Netflix: “Бріджертони”

Netflix — майже єдиний стримінговий сервіс, який розкриває дані щодо перегляду своїх серіалів. І згідно з останнім звітом платформи, наразі найпопулярніший проєкт Netflix — серіал Бріджертони.

Історію, натхненну популярною серією книг Джулії Куїнн про любовне життя дітей сім’ї Бріджертонів епохи Регентства в Англії, переглянули понад 82 млн разів. Це найвищий показник одного сезону проєкту історії сервісу. Попередній рекорд — 72 млн переглядів — належав серіалу “Відьмак”. 

Netflix: “Люпен”

Французький телесеріал, створений Джорджем Кей і Франсуа Узаном. Показ відбувався на Netflix з 8 січня 2021 року. Серіал натхненний фіктивним літературним персонажем Арсена Люпена, створеного французьким письменником Морісом Лебланом 1905 року.

Першу частину переглянуло 76 млн акаунтів сервісу.

HBO Max: “Ейфорія”

HBO Max — наймолодший із сучасних стримінгових сервісів. У червні цього року платформі кабельного каналу HBO та WarnerMedia виповнився один рік. З нагоди роковин сервіс вирішив поділитися рейтингом переглядів оригінальних проєктів.

За рік на сервіс, що випускає оригінальні серіали та ексклюзивно показує новинки студії Warner Bros., підписалося понад 44 млн користувачів. А найпопулярнішим серіалом HBO Max став “Ейфорія” — підліткова драма Сема Левінсона. 

Disney+: “Що, якщо …?”

Цього року другий наймолодший стримінговий сервіс на ринку — Disney+ — мав кілька великих серіальних прем’єр, які розширили базу передплатників платформи. Усе завдяки початку четвертої фази кіновселенної Marvel (нової сюжетної глави компанії), у межах якої на сервісі вийшли серіали “Ванда/Віжн”, “Сокіл і Зимовий солдат”, “Локі” та анімаційний проєкт “Що, якщо…?”.

Останній розповідає про альтернативні варіанти розвитку ключових моментів кіновселенної. Disney+ не розкриває статистики переглядів шоу, проте аналітичний сервіс Reelgood назвав “Що, якщо…?” найпопулярнішим наразі проєктом сервісу.

Він обігнав попереднього рекордсмена — “Локі”, першу серію якого, за даними Screen Rant, переглянули 890 тис. користувачів.

Apple TV+: “Тед Лассо”

Цього літа серіал “Тед Лассо” з Джейсоном Судейкісом у головній ролі повернувся на стримінговий сервіс Apple TV+ з другим сезоном. Головний герой — оптимістичний (іноді навіть занадто) тренер з американського футболу, якого найняли для управління футбольною командою в Англії.

Перший сезон проєкту отримав 20 номінацій на премію “Еммі” — це рекорд для комедійного серіалу-новачка.

Apple не розкриває жодних рейтингових даних свого стримінгового сервісу. Однак після новин про рекордну кількість номінацій та зростання популярності серіалу поділився інформацією, що “Тед Лассо” — серед серіалів, які наразі переглядається найбільше.

Hulu: “Дев’ять зовсім незнайомих людей”

Довгий час звання найпопулярнішого серіалу на Hulu належало тоталітарній драмі “Оповідання служниці” з Елізабет Мосс у головній ролі. Однак із прем’єрою екранізації роману Ліани Моріарті “Дев’ять зовсім незнайомих людей” цього літа ситуація у рейтингу переглядів змінилася.

Точні цифри, як і багато стримінгів, Hulu не публікує. Однак, за даними сервісу, за перші п’ять днів на сервісі серіал з Ніколь Кідман і Меліссою Маккарті в головних ролях став оригінальним проєктом, що найбільш переглядається, за всю історію платформи.

“Дев’ять зовсім незнайомих людей”, за словами представників Hulu, навіть обігнали на перегляди всі сезони “Оповідання служниці”.            

Джерело: Forbes Life 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram