Новини
28 Червня 2019
1 097

Маск розробляє власні акумулятори та обіцяє зарядні станції в Україні

Власне виробництво дозволить Tesla зменшити вартість машин і стати більш незалежним від посередників

Співробітники Tesla таємно проводять дослідження в галузі розробки акумуляторів в Каліфорнії, повідомляє CNBC з посиланням на п’ятьох колишніх і чинних співробітників компанії.

За інформацією джерел, дослідницька група наразі розробляє і створює прототипи літій-іонних акумуляторів та обладнання, що дозволить виробляти ці акумулятори у великих обсягах. Видання підкреслило, що минулого місяця Tesla опублікувала вакансії інженерів, які розробляють акумулятори.

Згідно з дослідженням IHS Markit, акумулятор – це найдорожчий елемент в електромобілі. Тому власне виробництво дозволить Tesla зменшити вартість машин і стати більш незалежним.

До того ж, на щорічних зборах акціонерів засновник компанії Ілон Маск говорив, що Tesla раніше не вистачало акумуляторів, і це обмежувало виробництво і продаж електромобілів.

Сьогодні акумулятори для автомобілів Tesla виробляються на заводі Gigafactory в Неваді, яким компанія володіє спільно з Panasonic. Вони уклали партнерську угоду у 2014 р. Отже, компанія зможе скоротити витрати, виключивши посередників на зразок Panasonic.

Як відомо, Panasonic уклала угоду з Toyota про спільне виробництво автомобільних акумуляторів.

У квітні компанія оголосила, що заморожує інвестиції в Gigafactory. Маск звинуватив Panasonic в уповільненні темпів виробництва Model 3, оскільки підприємство працює не на повну потужність.

У Східній Європі, зокрема в Україні, до 2020 р. можуть з’явитися швидкісні зарядні станції для електромобілів від Tesla – SuperCharger.

Таку відповідь дав генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск у Twitter на звернення користувачів, які опублікували відеоролик із закликом “Ілон, нам потрібні Superchargers в Україні”.

На відео знято зліт шанувальників електрокарів Tesla на набережній Дніпра в Києві.

У відповідь Маск написав “Ок”.

Тоді у бесіду включився інший користувач, який зазначив у коментарях, що було б непогано, якби Tesla вийшла на ринок Східної Європи у 2020 р. На це засновник Tesla відповів: “Можливо, раніше”.

Нагадаємо, попит на електромобілі в Україні зріс на 71%. За перший квартал 2019 року український парк електромобілів поповнився на 1276 одиниць. Найбільшим попитом серед електрокарів користується Nissan Leaf. З січня по березень 678 автомобілів цієї моделі були зареєстровані в Україні. На другому місці Tesla Model S (107 реєстрацій), на третьому – BMW i3 (87 реєстрацій).

А з липня 2019 р. в Україні почнуть діяти зміни у державних будівельних нормах (ДБН) згідно з якими, при будівництві нових парковок не менше 5% машиномісць на них мають бути обладнаними електричними зарядками для автомобілів. До 2030 р. зарядки мають бути на 100% паркувальних місць.

Тим часом, Tesla випустила модернізовані версії Model S і Model X. Виробник збільшив відстань, яку можуть проїхати електрокари без підзарядки. Тепер Model S і Model X можуть здолати відстань в приблизно 595 км і 523 км в циклі EPA відповідно.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram