Новини
4 Листопада 2020
975

Marks & Spencer повідомив про перші збитки за 94 роки

Чистий збиток компанії за минулі 26 тижнів склав понад  £70 мільйонів

Один із найбільших британських фешн-ритейлерів Marks & Spencer опублікував операційні та фінансові підсумки за перше півріччя 2020 р. Чистий збиток компанії за минулі 26 тижнів склав £71,6 млн ($92,83 млн). Для порівняння, торік рітейлер відзвітував про прибуток у розмірі £122,4 млн ($158,69 млн), повідомляє BBC.

Збиток за підсумками півріччя став першим в історії Marks & Spencer за останні 94 роки. Компанія веде операційну діяльність з 1884 р., і останнім часом постає перед труднощами: закриває нерентабельні магазини та оптимізує бізнес як у Великій Британії, так і на міжнародних ринках.

У прес-службі Marks & Spencer повідомили, що чиста роздрібна виручка в першому півріччі скоротилася на 16%, до позначки в £4,1 млрд ($5,32 млрд). Разом з тим, презентовані компанією результати виявилися вищими за прогнози. Акції рітейлера на Лондонській фондовій біржі після публікації звіту зросли на 5,8%.

Як і більшість інших великих гравців на ринку фешн-рітейлу, Marks & Spencer змушений був в першому півріччі тимчасово закрити велику частину магазину на фоні введених обмежень на роздрібну торгівлю в США, країнах Європи та Азії.

А от шведська мережа магазинів одягу H&M створила машину з переробки текстилю й встановила її в одному зі своїх магазинів у Стокгольмі. Тепер покупці можуть здати старий одяг і через 5 годин отримати новий шарф, светр або дитячу ковдру, заплативши від $11 до $16.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram