Новини
17 Лютого 2022
491

Марк Цукерберг вигадав нову посаду, щоб не спілкуватися з владою

Тепер у власника Meta є більше часу для пильної уваги керівництва компанією

Фото: stuff.co.nz

Марк Цукерберг підвищив на посаді віцепрезидента Meta із глобальних питань та комунікацій Ніка Клегга, повідомляє Business Insider. Тепер Клегг — президент із глобальних питань, що робить його ключовим спікером від компанії в уряді США та інших владних структурах.

“Я попросив Ніка Клегга обійняти нову посаду президента з глобальних питань”, — написав Цукерберг у пості на своїй сторінці у Facebook.

Раніше компанію Meta на всіх обговореннях та слуханнях у Сенаті та Конгресі США щодо цифрової політики та спірних питань до корпорації представляли сам Марк Цукерберг та головний операційний директор Шеріл Сандберг.

Нова посада Ніка Клегга має на увазі, що тепер саме він візьме на себе всю взаємодію з урядовими структурами.

Чи чимось ще відрізнятиметься новий функціонал Клегга від звичного — не цілком зрозуміло.

“Тепер Нік керуватиме нашою компанією з усіх глобальних питань, зокрема те, як ми взаємодіємо з органами влади, коли вони розглядають можливість ухвалення нових політичних актів та правил”, — повідомив Цукерберг.

Клеггу треба буде періодично звітувати про виконану роботу перед операційним директором Meta Шеріл Сандберг, в іншому можна сказати, що він підпорядковується самому собі.

Рішення про нове призначення Клегга покликане звільнити час Цукерберга для пильної уваги керівництва компанією.

“Коли Нік візьме на себе нову керівну роль, це дозволить мені зосередити більше енергії на керівництві компанією, оскільки ми створюємо нові продукти для майбутнього, і це підтримає Шеріл, яка зможе сфокусуватися на успіху нашого бізнесу”, — пояснює власник Meta.

Business Insider запросив у компанії коментар щодо призначення, але відповіді поки що не було.

До питання керівництва: новина про просування Клегга з’явилася через день після того, як пост Цукерберга про нові корпоративні цінності підірвав мережу.

У своєму посту він назвав співробітників Meta неологізмом Metamates, відсилаючи всіх до розхожої морської приказки “Ship, Shipmates, Self” (“Корабель, матроси, я”). Йдеться про пріоритети у цінностях: спочатку спільна справа, потім колеги, потім лише ти сам.

У версії Цукерберга слоган звучить як “Meta, Metamates, Me”. А “метахлопці”, відповідно, з урахуванням морської тематики, можуть бути кимось на зразок “метросів”.

Як писали раніше Investory News, компанія Meta може закрити Facebook та Instagram в Європі через місцеві правила регулювання, які не дозволяють передавати, зберігати й обробляти дані європейців на американських серверах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram