Герої
20 Травня 2019
2 229

Марина Авдєєва INside: Я – контркультурний капіталіст

Керуючий акціонер СК “Арсенал Страхування” – про переломні моменти в житті, професійних авторитетів і майбутнє через півстоліття

#1. По-вашому, якими якостями повинен володіти страховик?

Якщо ми говоримо про продавця, то він повинен бути першокласним комунікатором і майстром будувати стосунки. Для цього потрібно володіти високим емоційним інтелектом, прекрасною освітою та харизмою.

#2. Як ви можете себе охарактеризувати трьома словами?

Можу навіть двома. Я – контркультурний капіталіст.

#3. Хто ваші професійні авторитети на світовому рівні?

Я пильно стежу за багатьма підприємцями нашої планети. Але всі ті, хто є “авторитетами” для мене – вихідці з України. Один іх них – Євген Черняк, власник холдингу Global Spirits.

#4. У який бізнес ви інвестували б $1 млн?

У бізнес, продуктом якого є людські емоції. У світі технологій вони стануть найдорожчим “товаром”.

#5. Скільки часу присвячуєте відпочинку?

Я не виділяю конкретного часу для відпочинку. Завжди знаходжуся на зв’язку, часто працюю дистанційно, відпочиваю як правилоя, паралельно справам. Взагалі вважаю, що в наш час, відпочинок – філософське поняття. Ми більше не маємо право ділити життя на роботу і відпочинок.

#6. У будь-якій справі є переломні моменти. Які були у вас?

Три основні моменти:

• У 21 рік я прийшла до страхування і пережила божевільну особистісну трансформацію, пов’язану з тим, що нормальна людина просто не здатна працювати в продажах (через рік мені це вже подобалося!).

• Момент продажу страхової компанії іноземцям, в якій я працювала, змусив мене поглянути на страхування не як на роботу, а як на бізнес, власником якого теоретично можу стати і я.

• Момент переходу у власний бізнес, завдяки якому я остаточно і безповоротно перетворилася на справжнього підприємця.

#7. Чим найбільше пишаєтеся?

Я пишаюся тим, що змінила уявлення людей про межі можливого. Підприємці вірять в те, що не маючи стартового капіталу і будучи звичайними хлопцями в кедах, можна стати власником, наприклад, fast food, або web-студії, або навіть невеликого виробництва. Але їм не приходило в голову, що так само вони можуть прийти і на фінансовий ринок, де поріг входу дуже високий і вимірюється десятками мільйонів доларів інвестицій та запустити банк або страхову компанію. Я рада, що відтепер, дивлячись на мене, на мою компанію, одну з найбільших в країні, вони знають, що шлях відкритий і сюди.

#8. Що заважає у житті, а що допомагає?

Головне, щоб ніхто не тиснув на мене. Я – індивідуаліст. Коли я володію необмеженою свободою дій, я можу перевернути гори і для мене немає перешкод.

На фото: Марина Авдєєва під час ранкової пробіжки з синами

#9. Якщо б у добі з’явилась ще одна зайва година, на що б її витрачали?

Без усяких роздумів – на дітей. Я б зробила те, на що зараз мені бракує часу – напросилася б до них у партнери і запустила якийсь невеликий стартап. Хоча, навіть без цього зайвого часу, я це зроблю.

#10. Що кардинально зміниться за 50 років?

Географія – економічні кордони між країнами зітруться. Бізнес – трансформується разом з трансформацією цінностей людини. Наприклад, що стосується мого бізнесу, майно не буде являтись предметом страхування, я в цьому більш ніж впевнена, ним стануть нематеріальні цінності, які важливі людям. Наприклад, здоров’я. Людина, цінності, навички, життєві статути – все буде не схожим на те, що є сьогодні. Наприклад, такий традиційний спосіб отримання інформації як читання, мені здається, що зникне. Разом з ним зникне і навичка читання. Але з’являться інші – візуальний і аудіоконтент, наприклад. Безумовно, це все кардинально змінить наше життя.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram