Новини
3 Вересня 2019
803

Мало продали: У липні реалізація електромобілів знизилася на 14%

В основному це сталося в Китаї та США

У липні світові продажі електромобілів упали вперше в історії після того, як Китай скоротив субсидування їх купівлі, повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на дані аналітичної компанії Sanford C.Bernstein.

“Реалізація машин з електродвигунами впала на 14% – приблизно до 128 тисяч. У тому числі знизилися продажі в Китаї та Північній Америці, а от у Європі вони збільшилися”, – зазначається у звіті.

Додається, що найбільш значні продажі в зазначений період були зафіксовані в американської Tesla Inc. (близько 20 тис. авто) та китайської BYD Co. (близько 16 тис.). Далі йдуть німецька BMW (приблизно 9 тис.) і ще одна китайська компанія BAIC (близько 8 тис.).

За інформацією видання Bloomberg, у січні-липні глобальний електромобільний ринок виріс на 35%. “За оцінкою експертів Sanford C.Bernstein, за підсумками всього поточного року підйом може становити 23-48% – відповідно до 2,4-2,9 млн авто”, – йдеться у повідомленні.

У компанії також зазначили, що темпи зростання ринку у липні впали на фоні скорочення субсидій. “Попри передбачуване короткострокове ослаблення ринку в другому півріччі 2019 року, ми залишаємося позитивними щодо довгострокового попиту на електромобілі”, – зазначили у Sanford C.Bernstein.

Раніше Investory News писали, що в Україні також знизилася кількість електромобілів. Так, протягом червня було зареєстровано 1238 одиниць легкових та LCV (легких комерційних) авто з електродвигуном – це на 13% менше, ніж у травні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram