Новини
20 Січня 2020
866

Максима Микитася зняли з рейсу при спробі покинути Україну

За словами адвоката колишнього депутата, поїздка до Великої Британії була узгоджена з правоохоронними органами

Фото: Максим Микитась/Facebook

При спробі вильоту з України знято з рейсу народного депутата VIII скликання Максима Микитася. Про це на своїй сторінці в Telegram повідомив колишній журналіст Сергій Лещенко.

“При спробі вильоту з України знято з рейсу народного депутата 8 скликання Максима Микитася”, — написав він.

“У нього був дозвіл на 4 дні від НАБУ і САП, йому повернули закордонний паспорт і він збирався у Велику Британію за особистими справами. Він вже пройшов митний та прикордонний контроль, але його не пустили. Зараз він їде в поліцію надягати електронний браслет і здавати паспорт”, — розповів його адвокат Олександр Лисак.

За його словами, йому не відома причина відмови Микитасю у вильоті.

Він також підкреслив, що поїздка до Великої Британії була узгоджена з правоохоронними органами.

Водночас, за інформацією агенції Українські Новини, яким в свою чергу повідомили джерела НАБУ, станом на 20 січня Микитасю заборонений виїзд за кордон, тому зняття його з рейсу законно.

Як відомо, 2 жовтня 2019 р. Національні антикорупційне бюро України (НАБУ) і САП повідомили Мікітасю про підозру в заволодінні майном Нацгвардії України на суму понад 81 млн грн. Його дії кваліфіковані за ч.3 ст.27 ч.5 ст.191 КК України.

Слідство встановило, що екснардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екскомандувачем Нацгвардії, генеральним директором компанії-забудовника, приватним оцінювачем і іншими особами, організував корупційну схему із заволодінням нерухомістю Нацгвардії.

Як писали раніше Investory News, Максим Микитась вийшов із будівельного бізнесу і більше не є власником ТОВ “Укрбуд Девелопмент”, що входить в державну будівельну корпорацію “Укрбуд” (Київ).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram