Соцмережі
26 Травня 2022
573

Максим Нефьодов: Носіння зброї в Україні

Зараз почалась знову активна кампанія про “давайте дозволимо короткоствол”. Оскільки в історію зброї прийшло багато неофітів, хочу повідомити всім досвід минулих спроб щось зробити в цій сфері, аби хтось мав шанс навчитись на помилках. Аби уникнути підозр, я сам, як послідовний ліберал, ЗА володіння будь-якою зброєю:

1) у нас в країні і зараз можна легально купити майже будь-яку зброю. Особливо ту, яка корисна на фронту. Хоч карабін, хоч болтовик. Тому дискусії “а от дозволили би пістолєти, не було б Бучі”, це повне незнання реалій і ще й огидне перекладання відповідальності на жертву.

2) зброю мало купують з багатьох причин — але найочевидніша — це дорога річ в володінні, тір, патрони, тренування і т.д. При тому що для звичайної людини користь, типу, була непомітна. Це як володіти професійним дорогущим спінінгом, а “раптом голод буде”.

3) головна проблема в володінні зброєю — це ПРАВО НА САМОЗАХИСТ. Це в 100500 разів важливіше того, яка у вас зброя. Є купа кейсів як жінки скалкою вбивали гвалтівника – і йшли в тюрму. Це ПІ…ДЕЦ і жах! Ось це треба виправити. І це буде стимулювати людей захищатись і мати те, чим захищатись (а це різні речі, залежно від обставин, пістолет тут далеко не найочевидніший вибір).

4) кейс Сергій Стерненко дуже показовий. Очевидний самозахист ментівська система (вибачте, Національна поліція, але це про стару систему) перетворює в дискусію – а чого той махнув рукою 2 рази, а ти 3? Мав зупинитись. Мав зробити все, аби нападник не постраждав. Короче, сам вбивця. От це треба виправити в першу чергу!!!

5) висування на перший план пістолетів і права на приховане носіння — це частково щире незнання реалій неофітами, які ніколи не стикались зі зброєю і певні, що у нас зброя взагалі заборонена. Але в більшості, це спойлер старої системи. Бо вони не хочуть змін, а легше за все завалити будь-яку реформу, перевівши увагу з ясних і важливих вимог на щось конфліктне і неочевидне. І замість очевидноі історії “ви їжанулись відкривати справи на людей, які відбивались від грабіжників вдома ножем чи рушницею” ми будемо обговорювати “а що якщо мажор в нічному клубі з пістолетлм під кокаїном — і ось приклад з США, хочете як у них, а де досвід ЄС…”

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram