Новини
28 Липня 2021
792

Майже як у Netflix: Виторг YouTube зріс на 89%

Покращився й загальний дохід від реклами Google, досягши $50,44 мільярда

Alphabet прозвітувала про фінансові результати у другому кварталі 2021 року. Виторг компанії становить $61,88 млрд — швидше за все збільшилися доходи від YouTube, повідомляє CNBC з посиланням на головного бізнес-директора Google Філіпа Шиндлера.

Виторг відеохостингу YouTube перевищив $7 млрд і наблизився до квартального виторгу Netflix ($7,34 млрд). Шиндлер назвав відеосервіс найбільш швидкорослим напрямком в компанії та заявив, що понад 120 млн осіб дивляться YouTube щомісяця.

Генеральний директор Google Сундар Пічаї повідомив, що кількість щоденних переглядів у сервісі YouTube Shorts, конкуренти TikTok, перевищила 15 млрд. “Це більш ніж удвічі перевищує показник березня — 6,5 млрд щоденних переглядів”, — наголосив він.

Прибуток у перерахунку на акцію становить $27,26 проти очікуваних $19,34, згідно з оцінками Refinitiv. Виторг зріс до $61,88 млрд проти очікувань в $56,16 млрд.

Виторг Google Cloud досяг $4,63 млрд ($3,01 млрд роком раніше) проти очікуваних $4,4 млрд, згідно з оцінками StreetAccount.

Загальний дохід від реклами Google зріс до $50,44 млрд, що на 69% більше попереднього кварталу. За підсумками другого кварталу чистий прибуток Alphabet зріс у 2,7 раза в річному вираженні й становить $18,525 млрд.

За словами фінансового директора Alphabet Рут Порат, ще занадто рано прогнозувати довгострокові тенденції. Все залежить від того, як ринки знову відкриються.

Нагадаємо, Google та Apple планують повертати співробітників в офіси, однак ті не готові відмовитися від віддаленої роботи. Багатьох влаштовує гнучкий графік роботи та можливість працювати з іншої точки світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram