Новини
13 Жовтня 2022
925

Майнінг біткойна досяг рекордного рівня після злиття Ethereum

Цьому сприяло вивільнена електроенергія, приміщення та закуплене обладнання

Обчислювальні потужності, зайняті у майнінгу біткойна, зросли до рекордного рівня, повідомляє Bloomberg.

Дедалі більше компаній використовують для цього обладнання та енергію, що звільнилися після оновлення мережі Ethereum. Складність майнінгу підскочила на 13,6% за два тижні, які закінчились у понеділок. Це також було найбільше двотижневе коригування курсу біткойна з травня минулого року.

Технічне оновлення Ethereum, відоме як Злиття, повністю вивело майнінгові потужності з процесу. Майнінг альтернативних криптовалют також звалився. Майнінг біткойна складніший, заснований на іншому алгоритмі, і вимагає великих потужностей. Однак, він дотепер приносить дохід. За оцінками великих майнерів, за останні два тижні близько 4% обладнання перейшло на майнінг біткойна.

Додавання нових потужностей неминуче знижує дохідність майнінгу — видобути нові блоки та отримати винагороду стає складнішим. Прибуток від видобутку біткойна також постраждав останнім часом — далося взнаки падіння вартості криптовалюти та зростання ціни електроенергії внаслідок світових подій.

До злиття майнінг ефіру споживав близько половини енергії, що використовується для видобутку біткойна. Частина потужностей повністю втрачена, оскільки відеокарти наразі неспроможні майнити біткойн — потрібні спеціальні пристрої (ASIC), які працюють із цим алгоритмом. Таким чином, відбувається продаж старого обладнання та купівля нового.

З настанням холодів очікується дедалі більше зростання вартості електрики — у багатьох країнах ціна електроенергії змінюється динамічно залежно від попиту. Маючи зараз відносно невелику маржу, майнінг критично залежить від дешевої електроенергії.

Нагадаємо, найстаріший банк США почне приймати криптовалюту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram