Новини
8 Квітня 2021
899

Львівський IT-проєкт залучив €81,5 мільйона від польського держбанку

Технопарк уже має перших резидентів, зокрема компанії GlobalLogic, NiX, Intellias, SoftServe та Perfectial

Найбільший держбанк Польщі BGK (Bank Gospodarstwa Krajowego) погодив надання €81,5 млн кредиту на будівництво масштабного інфраструктурного проєкту — Innovation District IT Park у Львові, повідомляє IT Кластер.

Зазначається, що технологічний парк з офісами для 10 тис. ІТ-спеціалістів, мультифункціональним центром і науковими лабораторіями буде зведений у Львові.

Загальна вартість будівництва першої черги проєкту, відкриття якої заплановане на другу половину 2023 року, становить €136 млн.

Проєкт реалізується за участі локального інвестора та найбільшого ріал-естейт фонду світу, за підтримки й партнерства Львівського ІТ Кластеру. Генеральним підрядником будівництва стане одна з найбільших будівельних компаній Польщі Unibep.

Як зазначив СЕО Львівського ІТ Кластеру Степан Веселовський, очікування на рішення банку було довготривалим, результати стосовно цього кредиту інвестори проєкту очікували отримати ще у лютому 2020 року.

“Вже тоді світові банки тимчасово зупинили прийняття важливих фінансових рішень через ситуацію з настанням коронакризи. Проте, ми раді, що інвестори проєкту отримали позитивну відповідь від банку і з впевненістю можемо сказати, що проєкт рухається далі”, — наголосив він.

Innovation District IT Park — це простір, де працюватимуть і навчатимуться майбутні ІТ-спеціалісти. Окрім офісних приміщень, на території IT Park розміститься також кампус лабораторій, вільний доступ до яких отримають науковці та студенти з різних навчальних закладів міста.

Ідея навчальної складової — надання можливості студентам застосовувати здобуті знання на практиці, навчатися в епіцентрі ІТ-індустрії, відвідувати події та проходити стажування в ІТ-компаніях, які розміщуватимуться всього за декілька кроків від університету.

Проєкт вже має перших резидентів, зокрема компанії GlobalLogic, N-iX, Intellias, SoftServe та Perfectial.

Раніше Investory News писали, що Міністерство цифрової трансформації України та інноваційний парк UNIT.City підписали меморандум, який передбачає створення представництва екосистеми Дія й тестовий майданчик, а надалі R&D-центр (Research & Development) з використання технології 5G на території UNIT.City.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram