Новини
10 Квітня 2020
971

Lufthansa втрачає €1 млн на годину через пандемію

На сьогодні авіакомпанія перевозить близько 3 тисяч пасажирів на день, показник до епідемії досягав 350 тисяч

Німецька авіакомпанія Lufthansa втрачає близько €1 млн ($1,09 млн) на годину через пандемію коронавірусу COVID-19. Про це повідомив генеральний директор компанії Карстен Шпор у відеозверненні до співробітників, пише Нandelsblatt.

Зараз Lufthansa, в яку входять дочірні компанії Eurowings, SWISS, Brussels Airlines і Austrian Airlines, перевозить менше ніж 3 тис. пасажирів на день, тоді як середній показник до епідемії досягав 350 тис. Близько 700 з 763 літаків групи простоюють на землі.

“Ми втрачаємо близько €1 млн на годину, кожен день, тиждень за тижнем. І просто не зможемо пережити цю кризу без державної підтримки”, — зазначив гендиректор Lufthansa.

Він додав, що почав обговорення з порятунку групи авіаперевізників з урядами країн, де базуються його авіакомпанії. Планується, що переговори пройдуть в Берні, Берліні, Брюсселі та Відні.

Шпор зазначив, що Lufthansa вступила в кризу з резервами близько €4 млрд. Зіткнувшись з погіршенням ситуації, компанія прийняла радикальні заходи зі скорочення витрат. Зокрема, комапнія закрила бюджетного перевізника Germanwings і позбулася 40 літаків з флоту компанії.

Без роботи залишилися понад 7 тис. співробітників, 1,4 тис. з яких — після закриття Germanwings. Йдуть переговори з роботодавцями в дочірніх компаніях, щоб запропонувати людям альтернативну роботу.

Як відомо, британський лоукостер Flybe оголосив про зупинку своєї роботи. Причина — фінансові труднощі, з якими авіакомпанія почала стикатися ще декілька років тому, але з часом становище дедалі погіршувалося.

Південнокорейська авіакомпанія Jeju Air купує 51% акцій свого конкурента — бюджетної авіакомпанії Eastar Jet за нижчою ціною, аніж планувалося раніше — $45,49 мільйона. Причиною такого рішення став спалах коронавірусу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram