Новини
1 Червня 2020
981

Lufthansa відмовляється від частини слотів заради €9 мільярдів допомоги від уряду

Натомість уряд ФРН отримає 20% в Lufthansa й два місця у раді директорів

Наглядова рада німецької авіакомпанії Lufthansa погодилася відмовитися від частини слотів в аеропортах Мюнхена і Франкфурта в обмін на схвалення Євросоюзом програми держдопомоги від уряду ФРН обсягом €9 млрд, про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Зазначається, що обсяг вимог до авіакомпанії, необхідних для схвалення угоди Єврокомісією, було скорочено, у порівнянні з початковим пропозицією. “Згідно з оновленим договором, Lufthansa зобов’язана передавати одній авіакомпанії в аеропортах Франкфурта та Мюнхена до 24 прав на зліт і посадку – слотів. Таким чином, стороння авіакомпанія отримає по три слоти для літака на день, для розміщення до чотирьох літаків”, – йдеться у компанії.

Додається, що така опція буде доступна протягом 1,5 року тільки новим конкурентам в аеропортах Франкфурта та Мюнхена. “У разі, якщо опцією не скористається жоден новий учасник – вона стане доступна авіакомпаніям, які раніше вже виконували рейси в даних аеропортах”, – пояснили у компанії.

Слоти розподілятимуться у ході торгів. На них зможуть претендувати тільки європейські перевізники, які самі не отримували будь-якої суттєвої державної підтримки у зв’язку з пандемією коронавірусу. “За умовами домовленості, уряд ФРН отримає 20% в Lufthansa й два місця у раді директорів”, – зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, що серед акціонерів німецької авіакомпанії Lufthansa знову з’явиться держава, що повністю вийшла з капіталу компанії у 1997 році.

Раніше Investory News писали, що німецька авіакомпанія Lufthansa втрачає близько €1 млн ($1,09 млн) на годину через пандемію коронавірусу COVID-19.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram