Новини
8 Квітня 2020
1 073

Lufthansa через коронавірус припинила роботу “дочки” Germanwings

Співробітникам запропонують постійне працевлаштування в одному з підрозділів компанії

Німецька авіакомпанія Lufthansa Group в рамках першого пакету заходів з реструктуризації через коронавірус припиняє роботу Germanwings, що входить до групи лоукостера, йдеться у повідомленні компанії.

“Льотні операції Germanwings припиняються. Всі пов’язані з цим операції будуть обговорюватися з профспілками”, — зазначається у прес-релізі Lufthansa.

Серед інших заходів — повне виведення з експлуатації шести Airbus A380, семи A340-600, п’яти Boeing 747-400, тимчасове виведення 11 Airbus A320. Airbus A380 планувалося продати у 2022 р. виробнику Airbus. A340-600 і Boeing 747-400 планувалося поступово виводити з експлуатації з економічних та екологічних міркувань.

Крім того, буде знижено кількість операцій в аеропортах Мюнхена і Франкфурта-на-Майні. Заходи реструктуризації в Austrian і Brussels Airlines, які почалися вже будуть активізовані. Компанії також працюють над зниженням числа авіапарку. Над аналогічним завданням працюють у Swiss airlines. Також група Lufthansa припинила всі контракти лізингу на умовах обслуговування майна.

Співробітникам, яких торкнеться план реструктуризації, Lufthansa обіцяє запропонувати постійне працевлаштування в одному з підрозділів компанії, і планує почати переговори з профспілками.

Як відомо, британський лоукостер Flybe оголосив про зупинку своєї роботи. Причина — фінансові труднощі, з якими авіакомпанія почала стикатися ще декілька років тому, але з часом становище дедалі погіршувалося.

Південнокорейська авіакомпанія Jeju Air купує 51% акцій свого конкурента — бюджетної авіакомпанії Eastar Jet за нижчою ціною, аніж планувалося раніше — $45,49 мільйона. Причиною такого рішення став спалах коронавірусу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram