Новини
5 Вересня 2019
1 474

Louis Dreyfus Company займеться залізничними перевезеннями зерна

Компанія отримає від ЄБРР кредит на розвиток логістичного бізнесу 

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає кредит на суму до $35 млн на розвиток залізничного логістичного бізнесу, який повністю належатиме нідерландській агрокомпанії Louis Dreyfus Company (LDC). Кошти будуть використані для закупівлі до 1 тис. залізничних вагонів-зерновозів, повідомляє прес-служба компанії.

Як зазначається, нові залізничні вагони зменшать обсяг зерна, що перевозиться вантажним автотранспортом, і завдяки цьому допоможуть скоротити річний обсяг викидів вуглекислого газу на 8,5 тис. т.

“У 2019 р. в Україні очікується рекордний урожай зернових — понад 72 млн т, з яких більше 50 млн т піде на експорт. 70% всього обсягу перевезень зернових до морських портів країни для подальшого експорту забезпечується вітчизняними залізничними вагонами-зерновозами, більшість яких сильно зношена”, — зазначається у повідомленні.

Так, введення в експлуатацію нових зерновозів значно підвищить ефективність зернообробної логістики та посилить конкурентоспроможність України на ринку.

Довідково: Louis Dreyfus Company (штаб-квартира знаходиться в Амстердамі, Нідерланди) спеціалізується на торгівлі сільськогосподарською продукцією та добривами. Контролює близько 10% світового обсягу торгівлі сировинними товарами. Входить до четвірки найбільших агротрейдерів світу — так звану ABCD (ADM, Bunge, Cargill, Louis Dreyfus).

В Україні LDC працює з 1998 р. і є одним із найбільших експортерів агропродукції з України. Згідно зі статистикою, на зовнішні ринки компанія щорічно поставляє близько 4 млн т зерна.

Нагадаємо, впродовж 2017-2018 рр. холдинг OKKO Group придбав 20 транспортних одиниць для перевезення зернових та насіння. У планах компанії збільшити парк ще на 25 одиниць до 1 липня поточного року.

А Raiffeisen Bank International AG профінансує придбання 100 автомобільних зерновозів-напівпричепів німецької компанії Schmitz Cargobull для групи компаній “Епіцентр К”. Загальна сума угоди складає близько €4 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram