Новини
23 Жовтня 2019
876

Лондонський суд зобов’язав Коломойського та інших відповідачів оплатити ПриватБанку понад $14 мільйонів

Відповідачі повинні сплатити також витрати банку за тогорічне слухання справи суддею Фанкортом $4,38 мільйона

До 12 листопада Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов та інші відповідачі зобов’язані сплатити ПриватБанку 10,9 млн фунтів стерлінгів ($14,03 млн). Про це повідомляє прес-служба банку.

“Після успіху ПриватБанку в Апеляційному суді, підтвердженого рішенням від 15 жовтня 2019 р., що ПриватБанк може продовжити розгляд справи проти його колишніх власників в англійському суді, пан Ігор Коломойський, пан Геннадій Боголюбов та інші відповідачі зобов’язані виплатити Банку 10,9 млн фунтів стерлінгів до 12 листопада 2019 р.”, — йдеться в повідомленні.

Відповідачів зобов’язано повернути проміжну виплату витрат, сплачену ним Банком, за рішенням суду першої інстанції в минулому році. Банк повинен отримати 4 млн фунтів стерлінгів ($5,15 млн) від пана Коломойського, 2 млн фунтів стерлінгів ($2,57 млн) від пана Боголюбова і 1,5 млн фунтів стерлінгів ($1,93 млн) від корпоративних відповідачів.

До того ж, відповідачі повинні сплатити витрати Банку за тогорічне слухання справи суддею Фанкортом, і кошти, витрачені на апеляцію. Хоча для визначення загальної суми витрат на сплату відповідачами знадобиться певний час, поки вони повинні сплатити 3,4 млн фунтів стерлінгів ($4,38 млн) до 12 листопада.

Нагадаємо, 15 жовтня Апеляційний суд Лондона та Уельсу задовольнив апеляцію ПриватБанку на рішення першої інстанції щодо невідповідності юрисдикції позову держбанку до Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та шести компаній.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram