Новини
18 Квітня 2022
477

Локдаун у Шанхаї може призвести до повної зупинки виробництва Apple

Робота заводів трьох ключових постачальників компанії була припинена через карантин

Локдаун у Шанхаї та його околицях поставив під загрозу виробництво Apple, оскільки карантин призводить до затримок постачання, пише Reuters.

Робота заводів трьох ключових постачальників компанії в Шанхаї — Pegatron, Quanta та Compal — була припинена через карантин, який запровадили після нового спалаху коронавірусу у місті.

“Apple може розглянути перенаправлення замовлень з Pegatron на Foxconn, але ми очікуємо, що обсяг може бути обмеженим через логічну проблему і складність з налаштуванням обладнання”, — сказав старший аналітик Isaiah Research Едді Хан.

За його словами, за найгіршого сценарію, коли карантин триватиме понад два місяці і Apple не перенесе виробництво, Pegatron може не випустити 6–10 млн iPhone.

Керуючий дослідник у Trendforce сказав Reuters, що шанс на відновлення виробництва є, але тільки якщо локдаун буде знятий за кілька тижнів.

Нагадаємо, європейський брокер XTB опублікував детальний прогноз зростання ринкової капіталізації світових компаній. Тож, першими компаніями, які перетнуть позначку ринкової капіталізації у $5 трлн, стануть: Apple, Microsoft, Amazon, Tesla та Nvidia.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram