Новини
1 Квітня 2019
1 566

Логістична компанія DSV A/S придбає конкурента Panalpina за $4,6 млрд

Ця домовленість створить одну з найбільших у світі компаній з логістики та експедирування вантажів

Рада директорів швейцарської компанії Panalpina рекомендувала акціонерам прийняти пропозицію її конкурента датскої DSV на суму 196 швейцарських франків за акцію, повідомляє Bloomberg.

В понеділок, 1 квітня, акції Panalpina виросли на 16% до 192,40 франків, тоді як акції DSV змінили початковий приріст на 2,7% до 4,9%, що найбільше з 4 лютого.

Таким чином премія складе 43% з моменту початкової пропозиції DSV (15 січня). Цю пропозицію підтримали  інвестори, що володіють 69,9% зареєстрованих акцій, включаючи фонд Ernst Goehner, який володіє 46% Panalpina і який раніше відмовлявся від укладення угоди.

“DSV платить дуже велику ціну”, – вважає аналітик Zuercher Kantonalbank Марко Стріттматерт.

За останні десятиліття DSV перетворився на п’ятого по величині експедитора вантажів у світі через низку придбань. Угода з Panalpina дозволить йому стати третім або четвертим за об’ємами вантажним експедитором у світі і №2 в авіатранспорті, заявив у головний виконавчий директор DSV Йенс Бйорн Андерсен.

Очікується, що угода з Panalpina збільшить річний обсяг продажів DSV майже на 50%, а новий суб’єкт господарювання матиме прибуток у розмірі близько $17,8 млрд і понад 60 000 працівників. Новостворена компанія буде працювати в понад 90 країнах. Сьогодні представництво DSV працює і в Україні.

Після завершення операції DSV запропонує змінити назву об’єднаного об’єкта на DSV Panalpina A/S.

Нагадаємо, нещодавно китайська Alibaba заявила про наміри інвестувати в розвиток e-commerce та логістику.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram