Новини
28 Листопада 2019
1 202

Литовська Modus Grupe відкрила на Прикарпатті сонячну електростанцію

Обсяг інвестицій у цей проект склав €11 мільйонів

Литовська багатопрофільна компанія Modus Grupe відкрила на Прикарпатті (с. Залуква Галицького району) сонячну електростанцію потужністю майже 14 МВт. Про це повідомляється на сайті Івано-Франківської облдержадміністрації.

За словами, члена правління Modus Grupe, який відповідає за проекти у сфері відновлення енергії, Руслана Склеповича, обсяг інвестицій для реалізації цього проекту склав €11 млн (понад $12 млн). Ця сонячна електростанція була збудована за шість місяців.

За інформацією першого заступника голови Івано-Франківської ОДА Марії Савки, на Прикарпатті зараз працює 44 промислових сонячних електростанцій загальною потужністю майже 130 МВт.

За дев’ять місяців 2019 р. вони виробили близько 100 млн кВт-год електроенергії, що становить 1,5% від загального обсягу виробленої електроенергії в області.

Modus Grupe об’єднує підприємства з торгівлі автомобілями, розвитку нерухомості, у сфері енергетики. Група в першому півріччі 2019 р. збільшила виручку на 33% — до €226,3 млн ($249 млн), зокрема в секторі альтернативної енергетики — на 73%, до €20,5 млн ($22,6 млн).

EBITDA компанії склала €34,4 млн ($37,9 млн). Біогазові та сонячні електростанції компанії розташовані в Литві, Польщі, Білорусі, Україні та Іспанії.

Нагадаємо, Україна увійшла в Топ-10 найпривабливіших для “зелених” інвестицій країн. Минулого року наша країна посідала 63 сходинку, а у 2019 р. піднялася відразу на 8 місце.

Також,Норвезька NBT AS і China Electric Power Equipment and Technology Co., Ltd. (CET) підписали два контракти на будівництво вітроелектростанції “Зофія 2” на 300 МВт і “Зофія 3” на 450 МВт в Запорізькій області. Вітропарк повинен стати найбільшим в Європі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram