Новини
3 Вересня 2019
796

Літо вдалося: Касові збори Disney принесли компанії близько $2,2 млрд

Найуспішнішим анімаційним фільмом став “Король лев”

Протягом літнього періоду близько половини всіх продажів квитків в кінотеатрах США та Канади припали на компанію The Walt Disney Co., тоді як продажі в цілому скоротилися на 2%, повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на дані американської компанії Comscore.

Зазначається, що касові збори за період з перших вихідних травня до Дня праці в США принесли Disney близько $2,2 млрд. “Що більше, ніж у всіх інших великих студій в сукупності”, – йдеться у повідомленні.

За прокат п’яти фільмів Disney вдалося зібрати понад $1 млрд. У їх число ввійшла і картина “Король лев”, що стала найуспішнішим анімаційним фільмом в історії. “Наразі картина знаходиться на сьомому місці за світовими касовими зборами ($1,56 млрд)”, – пише видання.

І додає, що Disney залишається лідером ринку в Голлівуді протягом останніх чотирьох років, оскільки дорогі угоди щодо купівлі Lucasfilm, Pixar, Marvel і Fox дали компанії перевагу в індустрії, яка все більше фокусується на франшизах.

Загалом, за підсумками III фінансового кварталу, що завершився 29 червня, американська Walt Disney Co збільшила виторг на 33%, проте скоротила прибуток на 51%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram