Новини
12 Лютого 2020
1 066

LinkedIn назвала країни, де працівники вірять у свої кар’єрні можливості

Найбільш позитивно налаштовані працюючі жителі азійських країн

Соціальна мережа для ділових контактів LinkedIn склала міжнародний індекс кар’єрних можливостей, який показує професійні проблеми та перспективи працівників по всьому світу. Компанія опитала понад 30 тис. співробітників від 18 до 65 років з 22 країн, повідомляє CNBC.

Для оцінки оптимізму працівників соцмережа використовувала 7 показників, зокрема очікування від економіки країни протягом наступного року, фінансове становище та якість життя в порівнянні з батьками.

Перше місце посіла Індія зі 121 балом при середньому показнику 100. За нею йдуть Індонезія (117) та Китай (116). Ці країни об’єднують віра людей в економічні перспективи та зростаючі ринки праці.

50% зумерів і 47% мілленіалів з країн-лідерів сказали, що очікують поліпшення місцевої економіки, що має підвищити їх кар’єрні можливості.

Результати LinkedIn зображають позитивні економічні перспективи азійсько-тихоокеанського регіону. За даними Всесвітнього економічного форуму, регіон повинен перевершити решту світу по ВВП, всупереч уповільненню зростання в Індії та Китаї.

“Суперечливі рівні оптимізму між розвиненими та тими, які розвиваються, ринками дозволяють припустити, що люди в розвинених країнах вважають, що їх ринок досяг точки насичення з точки зору фактичного економічного зростання”, — говорить керуючий директор LinkedIn в азійсько-тихоокеанському регіоні Олів’є Легран.

Як зазначає CNBC, США очолив рейтинг оптимізму серед західних країн завдяки тривалому періоду економічного зростання і сильному ринку праці.

Інші великі економіки із середнім або нижче середнього рівнями оптимізму — Канада (98), Сінгапур (95) і Великобританія (91). Японія отримала 80 балів.

“Респонденти в Японії вважають, що їх якість життя впала в порівнянні з батьками. Це почуття може бути одним із факторів, який сприяв їх менш оптимістичним поглядам на майбутню економіку і можливості”, — пояснив Легран.

Однак опитані з усіх країн назвали одні й ті ж перешкоди для кар’єрного зростання. Це фінансові ресурси, вік і проблеми на ринку праці.

За даними глобального звіту Ted Trends 2020 від LinkedIn, 89% HR-менеджерів вважають, що команди з людей різних поколінь більш успішні, ніж ті, які однакові за віковим складом.

Нагадаємо, за останні п’ять років в українській IT-галузі зросла кількість жінок-фахівців: з 9 тис. до 40 тис. осіб. Більшість з них займається тестуванням софта або менеджментом проектів.

Як писали раніше Investory News, американський інвестиційний банк Goldman Sachs має намір відмовити в організації первинного публічного розміщення акцій (IPO) компаніям, в складі органів управління яких немає як мінімум однієї жінки. За останні два роки на біржу вийшли понад 60 компаній, керівництво яких складається виключно з білих чоловіків.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram