Новини
2 Травня 2023
354

Ліквідовано мережу сервісів для обміну криптовалюти

Це була спільна операція Нацполіції  з ФБР

Співробітники Нацполіції України у співпраці з ФБР США під час міжнародної операції ліквідували дев’ять сервісів обміну віртуальних активів.

Згідно з даними слідства, сервіси надавали можливість кіберзлочинцям легалізувати активи, отримані в результаті хакерських атак шкідливим програмним забезпеченням та онлайн-шахрайства, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

“Рекламування послуг з обміну здійснювалось на закритих хакерських форумах. Користувачам пропонували анонімний обмін криптовалют. Завдяки цим біржам обмінювали десятки мільйонів доларів на місяць”, — зазначається у повідомленні.

Згідно з результатами операції правоохоронці заблокували інфраструктуру мережі, яка розміщувалася на серверах у США, країнах Європи та в Україні. Наразі доменні імена вилучено, а відвідувачам дев’ятьох сайтів відображається банер про конфіскацію домену ФБР.

В Офісі генпрокурора додали, що наразі правоохоронці встановлюють причетних до злочинної діяльності осіб.

Досудове розслідування здійснюється за фактами несанкціонованого втручання в роботу електронних комунікаційних мереж та незаконних дій з платіжними картками, електронними грошима (ч. 3 ст. 361, ч. 2 ст. 200 КК України).

Нагадаємо, крипторинок в Україні оновить регулювання.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram