Новини
11 Січня 2022
592

Легендарний інвестор назвав несподівану небезпеку готівки

Рей Даліо закликав до диверсифікації активів для захисту від інфляції

Легендарний інвестор, засновник та керівник інвесткомпанії Bridgewater, що управляє найбільшим у світі хедж-фондом, Рей Даліо, назвав несподівану небезпеку готівки, пише Reuters.

За словами інвестора, через інфляцію, що зростає у світі готівку зараз не можна вважати безпечним способом вкладення капіталу. Даліо підкреслив, що виходом для інвестора в ситуації, що склалася, може стати диверсифікація активів і вкладення коштів у валюти та активи різних країн.

Як вважає фінансист, інвесторам варто звернути увагу на те, що такий актив практично не приносить прибутку і не є волатильним, але знецінюється через інфляцію. “Необхідно змінити мислення, в якому всі дивляться на прибуток у реальному вираженні”, — вважає Даліо.

Раніше Даліо попередив світ про майбутню фінансову катастрофу. Він вважав, що однією з найімовірніших причин швидкої глобальної кризи стане війна США з Китаєм через нагромадження протиріч двох країн. Але навіть якщо її не станеться, “катастрофи все одно неминучі, як показує практика останніх 500 років”.

Також Даліо порадив про те, як мінімізувати втрати на випадок настання глобального фінансового катаклізму. За його словами, необхідно грамотно оцінювати свої активи, диверсифікувати їх, вкладаючи й у ліквідні, й у доходні інструменти. Серед активів, до яких слід придивитися інвесторам, глава Bridgewater назвав криптовалюти.

Інвестор, співзасновник і президент міжнародних компаній GoMage і Sellbery Вадим Анциферов розповів Investory News про те, в які напрямки та проєкти варто інвестувати українцям 2022 року, а які краще оминути.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram