Новини
14 Серпня 2019
952

Легалізація: Ринок бурштину потребує 20-30 млн грн держінвестицій

Видобуток бурштину потребує геологічного вивчення та продажу спецдозволів на онлайн аукціонах

Держава має інвестувати близько 20-30 млн грн для проведення геологічного вивчення ділянок задля легалізації видобутку бурштину і подальшого продажу спецдозволів на електронних аукціонах, повідомив голова Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк.

“Держгеонадра вбачає шлях врегулювання проблем з видобутку бурштину у збільшенні проведень геологічного вивчення ділянок для надання у законний спосіб прав на видобування бурштину. Тільки для пошуку нових бурштинових ділянок для надрокористувачів потрібно виділити близько 20-30 млн грн. Це виключно на виконання геологічних робіт. Тобто проведені розвідування і вивчені нові ділянки ми можемо запропонувати інвесторам – потенційним надрокористувачам на електронних торгах”, – сказав Кирилюк.

Проведення електронних торгів – це єдиний дієвий антикорупційний і прозорий шлях отримання прав на видобування не лише бурштину, а й інших корисних копалин. Від продажу спеціальних дозволів на користування бурштиновими надрами держава отримає додаткове поповнення бюджету.

“Збільшення виданих спецдозволів на видобуток – це легалізація ринку. І найважливіше – це посилення кримінальної відповідальності по всій країні і по всім видам корисних копалин за незаконний видобуток піску, вугілля тощо”, – додав Кирилюк.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що масштаби незаконного видобутку бурштину в Україні набули характеру війни кримінальних авторитетів з державою під прикриттям силових органів.

Нагадаємо, що український стартап Meredot залучив €50 тис. інвестицій на усунення проблем та вдосконалення технології бездротової передачі енергії.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram