Новини
15 Липня 2022
468

Латвія відмовилася від постачання російського газу з 2023 року

Таким чином країна реагує на агресію рф проти України

Фото: Reuters

Сейм Латвії в остаточному читанні затвердив поправки до закону “Про енергетику”, які передбачають, що з 1 січня 2023 року постачання природного газу з росії до Латвії буде заборонено, повідомляє Delfi.

Спочатку поправку про заборону на постачання природного газу з росії подали депутати від коаліційної партії “Консервативні” — Рейніс Знотиньш та Яніс Цієленс.

Також затверджено регулювання для конкретних випадків за погодженням із регулюючими установами іншої держави-члена ЄС способів забезпечення заборони постачання природного газу з росії.

Це регулювання застосовуватиметься у випадках, коли латвійський оператор єдиної системи транспортування та зберігання природного газу — АТ Conexus Baltic Grid — домовився з відповідним оператором іншої держави-члена ЄС щодо створення єдиної системи транспортування природного газу.

Відмова від російського газу стала реакцією на війну росії проти України. Першою від російського газу повністю відмовилася Литва.

Нагадаємо, що країни Балтії мають намір до кінця 2025 року синхронізувати свої електромережі з континентальною Європою та відключитися від пострадянського кільця БРЕЛЛ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram