Новини
4 Жовтня 2021
557

Lactalis придбала виробника сирів у Шостці

Французька компанія планує розвивати бренд сирів Leerdammer 

Молочний завод у Шостці перейшов у власність французької групи Lactalis, яка завершила операцію з купівлі активів міжнародної групи Bel, що володіла, зокрема й українським підприємством, повідомляється в пресрелізі Bel.

“Придбання “Бель Шостка Україна” сприятиме розширенню бізнесу групи Lactalis в Україні, де вона працює вже 25 років”, — йдеться в заяві французької компанії.

В межах угоди, крім заводу в Шостці, Lactalis отримала у власність від Bel компанії Royal Bel Leerdammer NL, Bel Italia, Bel Deutschland і бренд Leerdammer.

Натомість отриманих активів Lactalis поверне Bel належні їй 23% акцій.

Згідно з інформацією, мета угоди для Lactalis — розвиток бренду сирів Leerdammer в Європі. А Bel, навпаки, виходить із сирного бізнесу і концентруватиметься на виробництві здорових закусок.

Довідково. Шосткинський молочний комбінат побудований у 1981 році й спочатку складався з незбираного молочного цеху і невеликої сироробної ділянки. У 2005 році інвестором комбінату став інвестиційний фонд Western NIS Enterprise Fund. З 2007 року підприємство стало частиною групи Bel, французької сімейної компанії з 150-річною історією.

Lactalis — найбільший у світі виробник молочної продукції. Група починала як сімейний бізнес, заснований в 1933 році в Лавалі. Зараз Lactalis володіє 266 заводами з виробництва молочних продуктів і сирів з 85 тис. співробітниками. Компанія виробляє сири, питне молоко, йогурт, вершкове масло, вершки, молочні інгредієнти та харчові добавки, які продаються на ринках у 51 країні світу. Відомі бренди Lactalis — Président, Galbani, Parmalat.

Як писали раніше Investory News, за 2020 рік обсяг імпорту сирів в Україну зріс на 97% — з 23,7 до 46,8 тис. т. Найбільшими експортерами сирів до України були Польща, Німеччина, Франція, Італія та Нідерланди.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram