Новини
19 Липня 2019
874

Квартальний прибуток Microsoft збільшився на 49% до $13,19 млрд

Локомотивом зростання виторгу й прибутку стали хмарні послуги та сервіс Azure

Чистий прибуток компанії Microsoft зріс на 49% до $13,19 млрд, або $1,71 на акцію – зростання перевершило прогнози аналітиків. Про це йдеться у квартальному фінансовому звіті компанії, який закінчився 30 червня 2019 року.

Зазначається, що за квітень-червень 2019 року виторг зріс на 12% і склав $33,7 млрд. “Microsoft показує двозначне зростання виторгу дев’ятий квартал поспіль”, – зазначає CNBC з посиланням на дані FactSet.

Локомотивом зростання виторгу й прибутку Microsoft стали хмарні послуги та сервіс Azure – головний конкурент Amazon Web Services. Підрозділ компанії, що відповідає за хмарні технології, послуги та сервіси, наростив виторг на 39%. Продажі Azure, який є частиною підрозділу, підскочили на 64%.

За інформацією дослідницької фірми Canalys, на яку посилається Reuters, Azure займає 14,6% ринку хмарних обчислень, поступаючись тільки Amazon Web Services з часткою 32,8%. “Azure разом з Windows Server, Visual Studio і GitHub входять в напрямок Intelligent Cloud, яке принесло компанії $11,4 млрд виторгу за квартал. За рік виторг цього напрямку склав $38,9 млрд”, – пише видання.

Зростання фінансових показників зафіксовано й у більшості інших напрямків бізнесу Microsoft. Так, квартальний виторг Productivity and Business Processes, в яке входять офісний пакет Office 365 і LinkedIn, зріс на 14% і склав $11,05 млрд. “За підсумками року цей сегмент приніс Microsoft $41,2 млрд”, – зазначається у звіті.

На 4% до $11,3 млрд за квартал збільшилися продажі Windows, Xbox і Surface. “За підсумками року виторг цього сегменту склав $45,7 млрд”, – повідомили у компанії.

Чи не єдиним слабким місцем у квартальній звітності Microsoft став ігровий сегмент. “Продажі знизилися на 10%, що частково викликано бумом гри Fortnite, яка вийшла роком раніше”, – зазначає видання.

Загалом, за підсумками фінансового року загальний виторг Microsoft зріс на 14% і склав $125,8 млрд. Чистий прибуток виріс на 137%, до $39,2 млрд.

Раніше Investory News писали, фінансовий звіт Twitter став першим прибутковим роком в історії компанії. Так, виторг за квартал виріс на 24% і склав $909 млн, з них $791 млн принесла реклама. Чистий прибуток компанії за квартал склав $255 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram